Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Zuzycie RAM i przegladarki internetowe.
Autor Wiadomość
DeJoker 
-=uplifting master=-

Dołączył 1048 dni temu
Wysłany: 26-11-2011, 14:48  Zuzycie RAM i przegladarki internetowe.

Kilka razy na sb w dobre trwala dyskusja pt" jaka przegladarka, ile ram i czemu tak duzo a nie mniej "

Podaje link do dosc ciekawego artykulu, na wyskresach mozna sporo zobaczyc, ale czy dane z artykulu pokrywaja sie z waszymi doswiadczeniami?

http://www.chip.pl/artyku...i-internetowe-1

Profil Facebook

Gnapek 

Dołączył 973 dni temu
Wysłany: 26-11-2011, 15:34  

Przetestowałem wszystkie dostępne przeglądarki, najszybciej chodzi mi Google Chrome ;)

Profil Facebook

Zielczan 

Dołączył 523 dni temu
Wysłany: 26-11-2011, 16:27  

Ja miałem wszystkie, najdłużej Firefoxa, jednak, ostatnio coś mi w nim padło i niektórym stron nie otwiera, z konieczności zmieniłem na Operę i...do FF juz nei wrócę. Przede wszystkim Opera usunęła problem z forum, które teraz działa bez żadnych problemów, do tego bezproblemowo współpracuje z każdą stron, jest poręczna i dobrze wykonana. Na ram nie patrzę, bo nei otwieram nigdy miliona kart, poza tym jak przykładowo gram i wtedy potrzebny jest wolny RAM, to nie mam wtedy włączonej przeglądarki, proste.

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

DeJoker 
-=uplifting master=-

Dołączył 1048 dni temu
Wysłany: 26-11-2011, 18:30  

Ja z kolei zauwazylem, ze chrome przy otwartych 2 kartach + jakis filmik na yt w hd zjada ok. 500! mb ramu, przy czym opera dokladnie tak samo obciazona ok. 160-200 mb

Profil Facebook

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 532 dni temu
Wysłany: 27-11-2011, 00:20  

Równiez używam Opery, głównie ze względu na to, że mogę ją w pełni dostosować pod siebie. Mail, RSS, Link, Turbo, Unite, Widżety - wszystko to się bardzo przydaje. W dodatku ma świetny interfejs i dużą konfigurowalność. Na minus jest na pewno (nie)obsługiwanie niektórych stron i crashe... Co do RAMu - nigdy nie miałem z tym problemu, ale dostałem jakiegoś trefnego maila, który zaczął mi zawieszać Opere po 5 minutach używania. Dlatego przesiadłem sie na wersje 12 alpha - czasem się wysypuje, ale jest naprawdę dobra :)

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 460 dni temu
Wysłany: 27-11-2011, 15:24  

Gnapek napisał/a:
Przetestowałem wszystkie dostępne przeglądarki, najszybciej chodzi mi Google Chrome ;)

Również podzielam te zdanie ! Mozilli używałem do wersji 4.0 , kolejne wydania są po prostu bez sensu , nic nie wnoszą . Z kolei do Opery nigdy nie mogłem się przyzwyczaić , moim zdaniem jest nie ergonomiczna i źle wykonana , ale to tylko moje zdanie , tak więc używam Chrome'a po dziś dzień :)

Profil Facebook

han350 
Abducted by Design

Dołączył 1063 dni temu
Wysłany: 27-11-2011, 15:59  

Ja cały czas używam Firefoxa :) Opera zaś - w telefonie.

Ale wracajac do kompa - jestem przyzwyczajony do firefoxa i jego konfiguracji. Kiedyś działałem z miesiąc na Chromie jednak brakowało mi kilku funkcji a dodatki nie były wystarczająco dobre, no i działały o kilka sekund dłużej. Nie patrzyłem nigdy na zużycie ramu przez przeglądarkę a jedynie na czas otwarcia niektórych domen. Uważam ze wybór przeglądarki miedzy Firefoxem, Chrome i Opera to kwestia jedynie gustu dla zwykłego użytkownika, a obciążenie kompa zrzucam na Flash Player który od jakiegoś roku działa fatalnie. Niby wszędzie głoszą jakie te nowe wersje są cudowne, a odkąd je wprowadzili zauważyłem jedynie zmiany na gorsze. Nie tylko w obciążeniu kompa a samym działaniu dajmy na to YT.

Profil Facebook

RaCmin 
Anywhere but here...

Dołączył 932 dni temu
Wysłany: 27-11-2011, 16:05  

Ja od początku używam mozilli (aktualnie wersję 8.0.0.4325) i nie narzekam, chociaż mam dość słabego kompa to odpala mi te 10 kart spokojnie :) Innych przeglądarek też używałem, ale jakoś mi nie podeszły, Chrome ogólnie na moim kompie się zacinał :/ o IE to nawet nie mówię, bo to najgorsza przeglądarka moim zdaniem. Natomiast nie używałem nigdy Opery, ale skoro dobrze chodzi mi Firefox to po co zmieniać :P

RaCmin presents Mental Agitation of Trance 012 Top of April 2012

My :choon: of the Moment: Sensitive5 - Not The End

Profil Facebook

jagiellon 

Dołączył 516 dni temu
Wysłany: 27-11-2011, 16:13  

Ja używam Safari. Nigdy nie patzryłem na te wskaźniki, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jest to porządna przeglądarka. Polecam. :)

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

Gnapek 

Dołączył 973 dni temu
Wysłany: 27-11-2011, 17:27  

RaCmin napisał/a:
o IE to nawet nie mówię, bo to najgorsza przeglądarka moim zdaniem.

O IE w wersji 9 (niedostępna dla użytkowników XP i niżej) złego słowa nie powiem, nawet mi się wizualnie podoba :) Jednak brak możliwości instalacji AdBlock'a całkowicie go dyskwalifikuje (jest jakiś zamiennik, ale płatny i dziwnie listy trzeba dodawać :wstyd: )

zeneq93 napisał/a:
Mozilli używałem do wersji 4.0 , kolejne wydania są po prostu bez sensu , nic nie wnoszą .

O ile mnie pamięć nie myli to też jakoś do 4.0 używałem. Wówczas Chrome uważałem za jakąś nową i niedopracowaną przeglądarkę - myliłem się. Po przerzuceniu się na telefon z Androidem uznałem że Google robi masę dobrych rzeczy :) (wieje tu trochę fanboystwem :D )

jagiellon napisał/a:
Ja używam Safari. Nigdy nie patzryłem na te wskaźniki, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jest to porządna przeglądarka. Polecam. :)

Muszę ją przetestować na swojej 7ce. Chociaż iTunes na wersje Windows jest okropnie niezoptymalizowany :cisza:

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu