Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Zielczan - Precious Memories 005 - TOP of the Year
Autor Wiadomość
Zielczan 

Dołączył 523 dni temu
Wysłany: 31-12-2011, 13:47  Zielczan - Precious Memories 005 - TOP of the Year

Witam, jak większość postanowiłem posumować ten rok, tak więc może nie przedłużając:

Zielczan - Precious Memories 005 - TOP 10 of 2011 by Zielczan

Tracklista:
Narazie usunięta.

Prosiłbym o jakieś opinie (porady głównie :D ), pozdro, zyczę Szczęśliwego Nowego Roku! ;p

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Dawid 
Ableton Live User

Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 31-12-2011, 14:38  

Przesłuchałem, i mam kilka uwag :D
Początek w postaci Helpless świetny - ale, ale.. to jest moim zdaniem zbyt spokojny utwór żeby łączyć go z Cape Town - Bolier po zmniejszeniu BPM'ów stracił na energii, i przejście pozostało tak jakby.. niedokończone (?) Chodzi mi o to, że to końcowe pianino z Helpless sie tak urwało na rzecz kolejnego utworu. Zgrzytów technicznych nie było, a jedynie ten jeśli chodzi o urwany utwór. Przejście na Headrush jest zbyt nagłe - mogłeś zostawić końcówkę Boliera, żeby zgrała się z tym bassem od Foyle'a, bo znów mam wrażenie, że ten utwór wpadł tak znikąd i uciął poprzedni. Kolejne przejście to ISTNY MAJSTERSZTYK :choon: Świetnie zgrane, z odpowienim pier***nięciem, słuchałem tego kilka razy pod rząd :D Sam wokal JES lubię, a w połączeniu z tyDim brzmi to naprawdę nieźle :)
I znowu za wcześnie przesunąłeś Crossfader przy przejściu na Orjana, ja inaczej bym widział to przejście :P
Fight The Fire wchodzi na początku nierówno, ale jak już zwiększasz bass to jest całkiem nieźle :)
Senta wchodzi bezbłędnie, dokładnie tak jak sobie to wyobrażałem :szczesliwy: :serce: Rayel naprawdę zrobił kawał dobrego Trance'u :choon:
Ósmy utwór wchodzi też trochę znienacka, ale nie ma tu zgrzytów więc nie będę mówił nic złego, dodatkowo zważając na fakt, że wcześniej tej nutki nie słyszałem xd
Remix Orjana całkiem nieźle się pojawia, ale sam utwór mi się nie podoba :P
Orkidea.. hm.. nie zauważyłem nawet jak weszło, a to dobrze :D Sam utwór przyjemny, więc słuchałem do końca :>

Podsumowując:
Trochę zbyt gwałtownie zmieniasz niektóre utwory, ale jeśli chodzi o niedociągnięcia techniczne to nie ma zastrzeżeń, nic nie jest za głośno, a kuleje momentami jedynie kompozycja danego przejścia. Nie podobało mi się połączenie dwóch pierwszych utworów, z racji tego, że po prostu do siebie nie pasują. Masz podobny gust do mnie, z tego co zauważyłem, bo prędzej znaleźć u Ciebie progressive niż czysty uplifting :D Popracuj nad kompozycją seta, bo technicznie nie ma do czego się przyczepić :)

Oceniając to w skali od 0 do 10, dałbym Ci 8
:D

Pozdrawiam i liczę na odsłuch mojego top 10 :D
http://www.asot-only.pl/b...010-vt14504.htm

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

MPC xD 

Dołączył 418 dni temu
Wysłany: 05-01-2012, 23:30  

Odsłuchałem Twojego seta i mam podobne uwagi co Dawid - niektóre przejścia są zbyt szybkie i chamsko urywasz resztę utworu. Również mam zastrzeżenie do przejścia z nr 1 na nr 2 :? Klimat w obu utworach jest zupełnie inny - w jednym lekki, w drugim zbyt mocny. Oprócz tych defektów reszta setu jest przyzwoita :ok: Ogólnie miło się słuchało. Na przyszłość radzę Ci nie wchodzić tak nagle w kolejną ścieżkę :szczesliwy: Tą, która ma się kończyć najlepiej pociągnąć do końca, a jeśli będzie taka konieczność, to najlepiej ją powolutku wyciszać. Pozdrawiam :)

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 532 dni temu
Wysłany: 06-01-2012, 13:34  

MPC xD napisał/a:
Klimat w obu utworach jest zupełnie inny - w jednym lekki, w drugim zbyt mocny.

Kolejność jest raczej dyktowana kolejnośćią TOP of the Year a nie klimatem, więc to normalne ;) Sam robię teraz podobnego miksa i mam momenty, że robie przejście ze 128 na 138 BPM

DeJoker 
-=uplifting master=-

Dołączył 1048 dni temu
Wysłany: 07-01-2012, 13:15  

Kendziooor napisał/a:
robie przejście ze 128 na 138 BPM

Jestes hardkorem :D

Profil Facebook

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 532 dni temu
Wysłany: 13-03-2012, 20:10  

Właśnie sobie odsłuchałem :) Zwabiła mnie głównie tracklista, same dobre numery. Technicznie w kilku miejscach nie podpasowały mi przejścia, głównie na Capetown, może dlatego że wolę gdy są dłuższe. Muzycznie rewelacja; energiczny i melodyjny set. Headrush - ktoś jeszcze o tym pamięta, u mnie TOP3 roku 2010. Fight The Fire, 550 Senta, Run To You... wspaniałe motywy i wokale, pod względem doboru tracków słuchało się świetnie a chyba o to właśnie chodzi? :) 8/10

patrickvanhalen 
dj\producer

Dołączył 75 dni temu
Wysłany: 13-03-2012, 23:35  

przesluchałem to i moge jedynie określić
3 literkami

D.N.O

Przejścia tragiczne....ogolna specyfika tego setu jest pomyłka brak logiki w ułozeniu tracków itd.
pracuj pracuj zielniacz a pozniej kogos krytykuj ! bo sam narazie nic wartosciowego nie posiadasz ...

Pozdrawiam

Zielczan 

Dołączył 523 dni temu
Wysłany: 14-03-2012, 00:54  

Cytat:
przesluchałem to i moge jedynie określić
3 literkami

D.N.O

Przejścia tragiczne....ogolna specyfika tego setu jest pomyłka brak logiki w ułozeniu tracków itd.
pracuj pracuj zielniacz a pozniej kogos krytykuj ! bo sam narazie nic wartosciowego nie posiadasz ...

Pozdrawiam

:smiech:

D.N.O. = Dojebałeś Naprawdę Ostro? Dzięki, nie sądziłem, że aż tak Ci się spodoba. :D

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Marcoo 
I Love <3 Trance

Dołączył 981 dni temu
Wysłany: 14-03-2012, 01:05  

hehe :D

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu