Wiek: 18 Dołączył 822 dni temu Posty: 175 Skąd: Bełchatów
Wysłany: 02-02-2012, 10:57
Ja, bądź han350 chętnie zrobilibyśmy logo za darmo. A samo przekazanie sprawy grafikom którym trzeba dodatkowo zapłacić to jest to obelgą dla nas ponieważ czujemy się niedocenieni (przynajmniej ja, bo nie chcę się za Pawła[hana350] wypowiadać). Także te 100zł powinieneś sam Joy zapłacić skoro tak postanowiłeś. Ja się dorzucam do serwera aby trwało... Pozdrawiam
Po prostu zróbcie co najmniej równie dobry projekt loga, jaki otrzymałem od grafika. Od słów ważniejsze są efekty - jeśli komuś z Was się to uda, pięknie. Oczywiście w grafice rastrowej.
Pomógł: 7 razy Wiek: 19 Dołączył 490 dni temu Posty: 712 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 21-02-2012, 20:45
Przelane No to już coraz bliżej do skompletowania budżetu
** Komentarz dodany przez: Joy: 22-02-2012, 22:41 ** Dzięki serdeczne!
_________________ "Można Armina kochać, lubić, lub nienawidzić za to jaką gra muzykę, ale trzeba mu oddać jedno: nie ma drugiego takiego człowieka, który za pomocą programu radiowego stworzył społeczność, zjednoczył fanów muzyki trance z całej planety."
Wysłany: 22-02-2012, 22:43
przelane niechaj dojdzie jak najszybciej!
** Komentarz dodany przez: Joy: 22-02-2012, 22:50 ** Dzięki wielkie!
_________________ Armin van Buuren: Ludzie myślą, że jeśli mi się podoba dany utwór, to znaczy że jest dobry. Gówno prawda - jeśli ty myślisz, że dany utwór jest dobry, to znaczy że jest dobry. Nie ma nic bardziej osobistego niż osobisty gust muzyczny.
Pomógł: 6 razy Wiek: 25 Dołączył 866 dni temu Posty: 904 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 23-02-2012, 20:52
Jak forum ma działać tak jak działa w ostatnich dwóch tygodniach to jestem STANOWCZYM PRZECIWNIKIEM PRZEDŁUŻANIA HOSTINGU NA TYM GÓWNIANYM SERWERZE GŁOWY.NET.
Czes generowania stron powyżej 5 sekund, ciągłe zamulanie SB, ogólne wyłączenia serwerów, nosz kierwa, bądźmy poważni.
_________________ życie bez roweru powoduje raka płuc i choroby serca
Pomógł: 9 razy Wiek: 29 Dołączył 1091 dni temu Posty: 2935 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 23-02-2012, 21:36
Warrior napisał/a:
Czes generowania stron powyżej 5 sekund, ciągłe zamulanie SB
Jesteśmy dla serwera "słoniem" w czwartkowe wieczory i nic tego nie zmieni. Jeszcze w ubiegłym roku konta hostingowe nie miały nałożonych "na sztywno" limitów CPU, czyli innymi słowy każdy mógł korzystać w danym momencie z zasobów serwera "ponad miarę" aż do 100% CPU, dlatego podobne problemy nie występowały. Zwyczajnie, podczas asota braliśmy więcej, niż teoretycznie powinniśmy mieć - to tak w sporym uproszczeniu. Mogliśmy spokojnie udźwignąć prawie 300 osób online. Teraz problemy robią się pow. 100 online. Próbuję wynegocjować zniesienie sztywnych limitów w czwartki godz 20:00 - 22:00, inaczej się nie da. Jak się nie dogadamy, trzeba szukać nowego serwera, tylko pytanie - kto przygarnie słonika pasowałoby się przenieść już teraz na VPSa, ale nie myślę sam dokładać 200 zł miesięcznie i więcej, bo takie są koszty zarządzanego virtual private server. Także to nie takie proste, że "głowa zły" więc wynosimy się na inny hosting i będzie cacy. O wszelkich zmianach będę Was informował
Inna opcja to przejście na nieco wydajniejszy skrypt, ale wtedy to już nic nie będzie takie samo jak obecnie
Pomógł: 17 razy Wiek: 22 Dołączył 523 dni temu Posty: 1671 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-02-2012, 21:57
Najwieksze problemy to mogą się zrobić na TOP 20 of 2012, w tym roku strasznie urosła liczba forumowiczów, zakłądając, że to się utrzyma, do tego, pójdzie spam mail, informujący o tym, to może się zdarzyć, że już tym razem serwer nie ustoi.
Pomógł: 6 razy Wiek: 25 Dołączył 866 dni temu Posty: 904 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 24-02-2012, 06:58
piątek rano: Na Forum jest 5 użytkowników :: 2 Zarejestrowanych i 3 Gości i już w tej chwili muli. Czas generowania strony ponad 7 sekund. Niech nie ściemniają, że to ruch tworzy takie zamulanie. Tak to jest jak sprzedają miejsca hostingowe nie inwestując w infrastrukturę. Przy top20 jakoś nie było mulenia, pomimo, że "gości" oraz zapytań do serwa było o niebo więcej aniżeli w teraźniejsze czwartki. Bo w końcu ludzie googlowali tytuły na bieżąco.
_________________ życie bez roweru powoduje raka płuc i choroby serca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum