Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Utwor przez ktory stałes sie fanem transu
Autor Wiadomość
Ivcoe 
Iwona

Dołączyła 107 dni temu
Wysłany: 08-02-2012, 01:40  

to ja dołącze do społeczności :) Witajcie :) Mam chyba 3 tracki, od których zaczęła się moja przygoda z trancem - Above & Beyond - I Can't Sleep (Atb Remix), Ferry Corsten - Holding On (Above and Beyond remix) i o dziwo - Tiesto- Sweet Things :) Te utwory trzymają mnie do dziś :)

Profil Facebook

Hondurasik 

Dołączył 822 dni temu
Wysłany: 08-02-2012, 12:14  

Wiele, wiele lat temu bardzo podobał mi się utwór Fable, albo Children od Milesa i chyba to były podwaliny tego co działo się kilka lat później, bo dla mnie takim krokiem do poznania Trance'u (zainteresowania się nim) czyli od kiedy zacząłem mówić że słucham trancu to był Monsun od 3rd Moon czyli nawet Polska produkcja, usłyszana w ASOcie 410 na Esce. Potem jakoś więcej przykułem uwagi do In and out of Love, a potem to już poszła cała dyskografia Armina w ruch. I tak to się zaczęło...

Carl Van Gander 
Only Trance

Zaproszone osoby: 3
Dołączył 1062 dni temu
Wysłany: 09-02-2012, 14:12  

Już tak bardziej to od:

1. Simon Patterson - Bulldozer (Paul Miller Trance Mix) (5:05)
2. Motorcycle - As The Rush Comes (6:43)
3. Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix) (5:52)
4. Steve Allen & Ben Alonzi & Dopy - Empty Words (Original Mix) (6:33)
5. Aurora - Ordinary World (Above & Beyond Remix) (8:25)
6. Oceanlab - Sky Falls Down (Original Mix) (7:13)
7. Miguel Sassot - Empty (Aly & Fila Remix) (8:10)
8. Optik - Restore (Original Mix) (8:04)
9. Pierre Pulsar - U And I (Marc Maris Mix) (5:54)
10. Adam Nickey - Perfect Destiny (Alexey Selin Rmx) (7:01)

Profil Facebook

Maarnaa 

Dołączyła 260 dni temu
Wysłany: 07-03-2012, 11:28  

u mnie zaczęło się od hmm o ile dobrze pamiętam Ferry Corsten - Holding On (Above and Beyond remix) :zakochany: później klimaty A&B , Gareth Emery i "Sanctuary" uslyszane w klubie i Aruna "Let Go" i się wciągnęłam :D
‎"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego emocje. Słuchając go możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień."

Profil Facebook

Strong 

Dołączył 518 dni temu
Wysłany: 07-03-2012, 17:01  

U mnie się zaczeło od ATB, mój Tata kupił jego płyte "No Silence" potem klilka lat przerwy, i pojawił się Armin :aloha:

Zielczan 

Dołączył 523 dni temu
Wysłany: 08-03-2012, 00:22  

Matko, jak ja bym chciał mieć liberalnych starych, którzy nie kojarzą mojej muzyki (techno, dubstep, hands-up, trance, czasem e-h i house) z ogólnym jednym stylem muzyki zwanym dalej crapem.

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Grabówkers 

Dołączył 75 dni temu
Wysłany: 17-03-2012, 18:28  

Strong - 07-03-2012, 17:01 napisał/a:
U mnie się zaczeło od ATB, mój Tata kupił jego płyte "No Silence" potem klilka lat przerwy, i pojawił się Armin :aloha:

U mnie bardzo podobnie. Najpierw ATB, głównie to co dało się raz na jakiś czas usłyszeć w radiu. Później kilka lat przerwy kiedy to słuchałem rocka i rapu. A mniej od ostatniego roku znów nawróciłem się na trance :D

Dawid 
Ableton Live User

Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 17-03-2012, 22:42  

Przed transem słuchałem East Clubbers, Benassiego i dużo Hands-up'u, który nazywałem technem. Potem, jakoś niedługo po tym zacząłem słuchać Tiesta - Traffic, Just Be, Love Comes Again etc. Jakoś podkoniec 2006 roku zacząłem czytać o czymś, co nazywa się "Trance". Pobrałem jedną ze składanek "Dream Dance" i tam był Arminowy Sail :D Dzień potem zarejestrowałem się na asot.pl i przesłuchałem ASOTA 280, czyli top 20 roku 2006 :D Parę dni później zacząłem słuchać Yearmixa 2006 i wtedy mnie wzięło.

Ogólnie - 2007 rok dla mnie był najpiękniejszym rokiem jeśli chodzi o Trance. Te wspaniałe wokale Rene, nieoklepany uplift od Egipcjan, A&B tworzący pod aliasem Tranquility Base, Fly to Colours Schulza.. Początki Schossowa.. Coś wspaniałego :serce:

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

Damian940915 

Dołączył 411 dni temu
Wysłany: 18-03-2012, 00:40  

Będzie długo:
U mnie zaczęło się w 2009 roku i chociaż znałem wcześniej z radia utwory ATB, Milesa, czy często grane w RMF "Let Go" van Dyka nie miałem pojęcia, że istnieje taki gatunek jak trance. Wszystko zaczęło się od podłączenia mnie do globalnej sieci, zwanej internetem, a więc w 2007 roku, o ile mnie pamięć nie myli. Do tego czasu moje zainteresowanie muzyką ograniczało się do słuchania Zetki i RMF-u (tylko te radia zdawały się atrakcyjne dla ucznia kończącego szkołę podstawową) i ewentualnie przegrywania utworów od znajomych. Gdy cywilizacja dotarła również do mnie zaczęło się poszukiwanie utworów w sieci, gdzie natrafiałem na kawałki nieznane z wyżej wymienionych stacji. Zbiegło się to w czasie z promowaną przez Radio Eska serią imprez Hity na Czasie transmitowanej również w TVP. To dzięki temu natrafiłem na Eskę zaczynając słuchać jej coraz częściej. Podczas jednego z pobytów w Warszawie zacząłem szukać w radiu na telefonie stacji muzycznych, z muzyką zbliżoną do Eski. Tam natrafiłem na stacje RMF Maxxx i Planeta FM. Wiosną 2008 roku to namiętne szukanie utworów z tych stacji. Bardzo polubiłem zespoły takie jak Sylver, Milk Inc, Lasgo, ale właściwie nie wiedziałem, jaki typ muzyki grają. Wpisałem więc nazwy tych zespołów w wikipedię. Wyszło na to, że grają vocal trance. Zacząłem więc szukać utworów z tego nurtu, a że zbiegło się to w czasie z popularnością In & Out Of Love Armina i czasami, gdy miałem dostęp do telewizji muzycznych takich jak Viva czy 4fun TV grających wówczas sporo utworów z pogranicza dance, house i trance. Tak zacząłem powoli wkraczać w trance. Pierwsze utwory to "In & out of Love" i "Unforgivable" Armina, "Radio Crash" i "Made of Love" Corstena, czy nowe wersje "Take Me Away" 4 Strings i "For An Angel" van Dyk'a. W wakacje 2009 miałem na mp3 kilka trance'owych utworów. Pierwszy ASOT, co do którego słuchania jestem pewny to 420, aczkolwiek możliwe, że były 1 lub 2 epizody wcześniej (nie pamiętam). Zacząłem słuchać kilku innych radio show, przede wszystkim TATW i kupować DJ-Magi. Pamiętam, że trance wciągnął mnie szybko, bo na podsumowanie drugiej godziny roku 2009 (ASOT 436) w Wigilię(!) DI.FM było włączone. Również Yearmix 2009 wciągnął mnie niesamowicie, a po celebracji 450 ASOT'a mój zasób wiedzy na temat tej muzyki był już spory.
morał: Dzięki Esce też można wyjsć na ludzi :)

Odpowiedz do tematu