Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Trance Top 1000 - 2011
Autor Wiadomość
JADD 
Classic Trance Fan

Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 18-12-2011, 18:23  

Dla mnie klasyk to kawałek ,który został stworzony parę lat temu i mamy z nim miłe wspomnienia ,lubimy go słuchać Ba! mamy dreszcze słysząc poszczególne sample zmontowane w to dzieło. Sprawa jest prosta kawałek w rok nie może stać się klasykiem , jak to się mówi "wszystko musi nabrać mocy prawnej" . Prawdopodobnie w tym roku nie będę głosował , bo to się mija z celem :)

Profil Facebook

Sajner 

Dołączył 514 dni temu
Wysłany: 18-12-2011, 20:13  

Carl Van Gander - 16-12-2011, 23:33 napisał/a:
Beznadziejne te wyniki, powinni głosować Ci którzy znają Trance od początku..

Jestem tego samego zdania. Słucham trance dobrych kilka lat, przerobiłem masę kawałków i smutno mi się robi jak jest coraz gorzej. W ogóle jestem w szoku, że zabrakło takich klasyków jak Cabala - Dark Blue, jak i wielu innych. Szkoda nerwów.

Damian940915 

Dołączył 411 dni temu
Wysłany: 18-12-2011, 21:50  

Trance'u słucham tylko dwa lata i nie znam tak dobrze historii gatunku, ale zdecydowanie się z wami zgadzam.
Pierwsze z brzegu:
15. Above & Beyond feat. Richard Bedford – Sun & Moon (Original Mix)
Co to ma być? Przecież ten utwór ma około roku? To nie jest klasyk! Klasykiem mógłby być Alone Tonight, swoją droga dopiero na 110.
64. Armin van Buuren feat. Christian Burns – This Light Between Us (Original Mix)
To już jest w ogóle śmiech na sali, bo ten utwór nie wyróżnia się niczym szczególnym, a już na pewno daleko mu do klasycznego trance'u
69. Gaia – Stellar (Original Mix) - 3 miesiące po wydaniu :)
50. Headstrong feat. Stine Grove – Tears (Aurosonic Progressive Remix) - dobry kawałek, ale do miana klasyka potrzeba 2-3 lata.
Przykładów można mnożyć.

Siveen - 17-12-2011, 09:44 napisał/a:

Właśnie tu by się przydała pewnego rodziaju edukacja słuchaczy czym kiedyś był trance :) Jeden track na koniec asota z przeszłości nic nie zmieni. Swoją drogą ciekawe jak na stary dobry trance zareagowały by osoby które rozpoczeły swoją przygodę z trancem np. rok temu. ;)

Ostatnio zacząłem ściągać stare ASOT-y z zamiarem przesłuchania. Tam praktycznie niema słabych utworów, gdzie w dzisiejszych audycjach połowa utworów jest strasznie bezbarwna. Czasem żal bierze, że urodziłem się kilka lat za późno.

Swoją droga to chyba dobrze, że w tym roku nie głosowałem, takie plebiscyty co roku nie mają sensu.

Monic87 

Pomogła: 12 razy
Dołączyła 627 dni temu
Wysłany: 18-12-2011, 23:29  

A kto powiedział że na tej liście muszą się koniecznie znaleźć klasyki? ;P Ja głosowałam rok temu, teraz to olałam bo rzeczywiście robienie tego plebiscytu po raz kolejny dla mnie żadnego sensu. Zresztą, w zeszłym roku też wiele osób narzekało na rezultaty i tak samo na pewno będzie za rok, bo zawsze będzie spora grupa osób które głosują na nowsze utwory :)

Zielczan 

Dołączył 523 dni temu
Wysłany: 19-12-2011, 20:25  

Kendziooor napisał/a:
Chodzi o to, że ranking taki był robiony już rok temu (pierwsza edycja). Więc kiedy byłą pierwsza edycja, głosowali wszyscy, dzięki temu faktycznie wygrały klasyki.

No, warto zauważyć, że my ten ranking z tego względu olaliśmy i wierzę, że mnóstwo innych osób wyszło z tego samego założenia.

Moim zdaniem to odgórnie narzucony powinien być zakaz głosowania na świeże (powiedzmy z 3 letnie kawałki) żeby ranking prezentował jakiś faktyczny TOP 1000, ale pow pierwszy nikt by tego nie sprawdzał, po drugie weryfikacja byłaby trudna, po trzecie słysząc kawąłek po raz pierwszy mamy czasem wrażenie, że to bedzie na pewno klasyk, nie można więc ich od razu pozbawiać szansy na pojawienie sie na liście. Inna kwestia, że wyżej wymienione kawałki i tak kiedyś na tej liście powinny się moim zdaniem pojawić. Trance ewoluuje, rosną nam ciągle nowi słuchacze więc dyskryminacją byłoby pozbawiać ich głosu.

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Odpowiedz do tematu