Trance'u słucham tylko dwa lata i nie znam tak dobrze historii gatunku, ale zdecydowanie się z wami zgadzam.
Pierwsze z brzegu:
15. Above & Beyond feat. Richard Bedford â Sun & Moon (Original Mix)
Co to ma być? Przecież ten utwór ma około roku? To nie jest klasyk! Klasykiem mógłby być Alone Tonight, swoją droga dopiero na 110.
64. Armin van Buuren feat. Christian Burns â This Light Between Us (Original Mix)
To już jest w ogóle śmiech na sali, bo ten utwór nie wyróżnia się niczym szczególnym, a już na pewno daleko mu do klasycznego trance'u
69. Gaia â Stellar (Original Mix) - 3 miesiące po wydaniu
50. Headstrong feat. Stine Grove â Tears (Aurosonic Progressive Remix) - dobry kawałek, ale do miana klasyka potrzeba 2-3 lata.
Przykładów można mnożyć.
| Siveen - 17-12-2011, 09:44 napisał/a: |
Właśnie tu by się przydała pewnego rodziaju edukacja słuchaczy czym kiedyś był trance Jeden track na koniec asota z przeszłości nic nie zmieni. Swoją drogą ciekawe jak na stary dobry trance zareagowały by osoby które rozpoczeły swoją przygodę z trancem np. rok temu. |
Ostatnio zacząłem ściągać stare ASOT-y z zamiarem przesłuchania. Tam praktycznie niema słabych utworów, gdzie w dzisiejszych audycjach połowa utworów jest strasznie bezbarwna. Czasem żal bierze, że urodziłem się kilka lat za późno.
Swoją droga to chyba dobrze, że w tym roku nie głosowałem, takie plebiscyty co roku nie mają sensu.