Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Tenishia - Frozen Roads (Chill Out Album)
Autor Wiadomość
Kanes 

Zaproszone osoby: 2
Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 07-08-2011, 12:07  Tenishia - Frozen Roads (Chill Out Album)

Release Date: 12.08.2011
Label: Armada

01. Frozen Roads
02. Invisible (Kirsty Hawkshaw Meets Tenishia)
03. Reasons To Forgive (Kirsty Hawkshaw Meets Tenishia)
04. Burning from the Inside (feat. Tiff Lacey)
05. Falling (Tenishia With Kirsty Hawkshaw)
06. Everything
07. I'm Not God (feat. Lorilee) (Tenishia & Roger Shah)
08. Monsoon
09. Flesh (Jan Johnston Meets Tenishia)
10. The Other Side (feat. Susana)
11. Stranger To Myself (feat. Aneym)
12. Man In Denial (feat. Aneym)
13. Shores of Eden
14. Story of Life (Tenishia & Ruben de Ronde)
15. The Ones We Left Behind

Frozen Roads

Invisible (Kirsty Hawkshaw Meets Tenishia)

Reasons To Forgive (Kirsty Hawkshaw Meets Tenishia)

Burning from the Inside (feat. Tiff Lacey)

Falling (Tenishia With Kirsty Hawkshaw)

Everything

I'm Not God (feat. Lorilee) (Tenishia & Roger Shah)

Monsoon

Flesh (Jan Johnston Meets Tenishia)

The Other Side (feat. Susana)

Man In Denial (feat. Aneym)

Story of Life (Tenishia & Ruben de Ronde)

The Ones We Left Behind

Profil Facebook

Kanes 

Zaproszone osoby: 2
Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 14-08-2011, 12:59  

Profil Facebook

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 532 dni temu
Wysłany: 31-01-2012, 16:39  

We wtorkowe chłodne popołudnie, dla odmiany, muzyka spod znaku wypoczynku na bujanym hamaku. Jest to pierwsze i bodaj jedyne czysto chilloutowe wydanie; w podobnej materii działali w zeszłym roku chociażby ATB, Winter Kills czy Roger Shah, z różnymi skutkami. Brakowało mi jednak albumu downtempo w pełnym znaczeniu tego słowa. Już tutaj wędruje pierwszy i duży plus dla duetu Tenishia, który postanowił w ten podgatunek zabrnąć - nie cieszy się on popularnością, co widać chociażby po liczbie komentarzy w tym temacie... Sam zastanawiam się czemu, w końcu nie ma nic lepszego od leniwego leżenia na sofie z piwkiem (bądź colą dla młodszych) w ręku przy wydobywającym się z głośników Chillout Trance ;)
Duet z gorącej Malty zaserwował nam wiele dobrze znanych hitów w interpretacjach, których do tej pory nie mieliśmy okazji usłyszeć (tylko tytułowy utwór nie ukazał się do tej pory w wersji klubowej). Czy powinniśmy uciekać się do jakichkolwiek porównań? Ja spróbuję, bo w tym wypadku są one pozytywne. Nigdy nie byłem wielkim fanem stylu tych panów, zasłuchując się co najwyżej w pojedynczych produkcjach. Zaryzykuję tu stwierdzeniem, że każda interpretacja chilloutowa jest lepsza od tej typowej, klubowej. Tak jak styl Maltańczyków jest charakterystyczny i dosyć powtarzalny w ich singlach, tak tutaj każdy następny utwór utrzymany jest w innej koncepcji. Powiecie - w takiej muzyce jest łatwiej o oryginalność. Nic bardziej mylnego. Stworzyć atmosferyczny, kojący myśli chillout to nie lada sztuka; wiem, bo sam często po godzinach szukam i słucham tego gatunku - ciężko dziś natrafić na coś naprawdę dobrego. Talent operowania dźwiękiem gitary przez Tenishie jest miąższem "Frozen Roads". W każdej propozycji można usłyszeć jej wstawkę i w każdej mnie ona elektryzuje. Kumulacją uczuć jest kończące krążek The Ones We Left Behind - utwór, który rozkochuje niczym hiszpańska dziewica. Z wokalnych wersji najbardziej przypadło mi do gustu I'm Not God, w którym sam Bóg Roger Shah palce maczał. Mam słabość do każdej wersji dzieła tego trio, nie inaczej jest z downtempo.
Wymieniłem tylko dwie najlepsze pozycje, zachęcam jednak do odsłuchu całości. Bezapelacyjnie najlepsza składanka propozycji chilloutowych na ten rok, przebijająca bezpłciowe ATB i Rogera Shaha, który poszedł w kierunku rocka/muzyki filmowej. Ocena 8.4

Odpowiedz do tematu