Wydawało mi się, że w najlepszej jakości sety transmitowane są w DI.FM i jest to 256 kbps. Tymczasem na różnych forach można spotkać wersje 320 kbps... Moje pytanie: czy jest to prawdziwa jakość (jeśli tak, to skąd się te wersje biorą), czy w jakiś sposób sfałszowana?
Pomógł: 12 razy Wiek: 23 Dołączył 984 dni temu Posty: 796 Skąd: OB
Wysłany: 02-08-2010, 21:07
labielecki napisał/a:
Od samego Armina, jego ludzi, czyli tak zwana wersja SBD (ang. shared by DJ).
Ale takie wersje są chyba bez dżingli stacji, w której są nadawane? Mnie się wydaję, że ktoś leci na 256, a w programie ripującym ustawia nagrywanie na 320
Pomógł: 9 razy Wiek: 29 Dołączył 985 dni temu Posty: 2753 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 02-08-2010, 21:21
Oczywiście że istnieją wersje SBD w 320kbps i jest to jakość realna. Sety te przeznaczone są głównie dla stacji nadających, zdarzyło mi się już kilka razy natrafić na przeciek audycji na godzinę przed jej oficjalnym nadaniem. Oczywiście możesz też spotkać się z przypadkiem, że ktoś sztucznie zawyża tą wartość, ale są aplikacje, z pomocą których można przejrzeć widmo nagrania i stwierdzić, jak jest naprawdę w rzeczywistości.
Najgorsze jest to, że dla co starszych setów trudno znaleźć wersję SBD... Choćby np. ASOT 443 czy 442. Nigdzie nie mogę znaleźć w 320 kbps. Wiem, że dla was to pewnie żadna różnica, ale ja zawsze chcę mieć najlepszą możliwą jakość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum