Pomogła: 12 razy Wiek: 25 Dołączyła 627 dni temu Posty: 3644 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-11-2011, 14:48
Dość dobry, równy album Kilka propozycji szczególnie zapadło mi w pamięć: Beautiful (Orkidea's Whiteout Remix), Hale Bopp, Hot Trigger i Unity (15th Anniversary Remix) to dla mnie najlepsze numery Moja ocena 6,5/10.
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył 678 dni temu Posty: 3232 Skąd: Głogów
Wysłany: 30-12-2011, 17:17
Bardzo dobry i równy album jak to określiła Monic87 Słychać w nim cząstkę starego trance'u, miałem też wrażenie jakbym słuchał Jarre'a lub Oldfield'a (szczególnie pierwsza część albumu) Na okrągło natomiast mógłbym słuchać Tw3nty, Killa (Orkidea 2011 Remix) i Unity (15th Anniversary Remix)
Pomógł: 9 razy Wiek: 23 Dołączył 531 dni temu Posty: 1055 Skąd: Skierniewice
Wysłany: 30-01-2012, 15:22
Nie wiem, czy nazywać to albumem, czy składanką, ale jest to materiał bardzo... ciekawy? Nie mogę powiedzieć "dobry", bo chociaż słychać że jest dopracowany, a niektóre utwory wręcz wybitne, to jako całość mnie subiektywnie nie porwał. Wiele dźwięków rodem z innej epoki, niespotykane dzisiaj już rytmy; bardzo dobrze, że i takie wydawnictwa wciąż się trafiają, że cały czas mamy dostęp do takich ciekawych utworów. Mnie jednak Orkidea nie porwał. Na albumie znalazł 5 wybitnych i 10 bardzo średnich kawałków. Najlepsze z nich to według mnie Unity (choć wolę wersję Pure), Beautiful i Blackbird. To w nich odnalazłem głębokie, odrywające od rzeczywistości breakdowny, typowe trensowe uniesienie - po prostu to, czego tutaj szukałem. Budowa techniczna jest ciekawa, utwory różnorodne, ale bardzo subiektywnie oceniając, w wielu przypadkach nie trafia to do ucha. Jednak za te wybitne utwory ocena 7.5.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum