Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepsze albumy/kompilacje 2011 roku!
Autor Wiadomość
mario559 

Dołączył 1055 dni temu
Wysłany: 06-12-2011, 22:11  

Płyta Eco zdecydowanie wygrywa w tym roku. Płyta Allure również całkowite pozytywne dla mnie zaskoczenie, tak jak ATB. Od Above and Beyond wymagałem chyba za dużo tak samo jak z płytą Sandera.

rs99 

Dołączył 410 dni temu
Wysłany: 06-12-2011, 22:27  

albumy to Orjan i jego In My Opinion, oraz W&W Impact :)

a z kompilacji to UR5 i ASOT 2011 :)

Profil Facebook

ulmi 
Tropiciel cerkwi

Dołączył 567 dni temu
Wysłany: 07-12-2011, 10:57  

Album: Orjan Nilsen - In My Opinion

Kompilacje: ASOT 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Kamilozz 
Coldharbour

Dołączył 481 dni temu

Wysłany: 07-12-2011, 19:19  

Album:
Dakota - Thoughts Become Things II
Orjan Nilsen - In My Opinion

Kompilacje:
Markus Schulz - Prague'11
ASOT 2011
Arnej pres. Musical Evolution

kawson1992 
FSOE Listener

Dołączył 489 dni temu
Wysłany: 07-12-2011, 19:42  

Najlepsze albumy:
John O'Callaghan - Unfold
Aly & Fila - Rising Sun (The Remixes)

Najlepsze kompilacje:
Gareth Emery - The Sound Of Garuda Chapter 2
Digitally Enhanced Volume 4 (Mixed By Will Holland)
Universal Religion - Chapter 5
"Można Armina kochać, lubić, lub nienawidzić za to jaką gra muzykę, ale trzeba mu oddać jedno: nie ma drugiego takiego człowieka, który za pomocą programu radiowego stworzył społeczność, zjednoczył fanów muzyki trance z całej planety."

MPC xD 

Dołączył 417 dni temu

Wysłany: 07-12-2011, 19:44  

Mam parę ulubionych albumów i kompilacji, do których lubię wracać :P

Albumy:
Armin van Buuren: Mirage (The Remixes)
Bobina: Rocket Ride
John O'Callaghan: Unfold
Markus Schulz pres. Dakota: Thoughts Become Things II
Orjan Nilsen: In My Opinion
W&W: Impact

Kompilacje:
Armin van Buuren: A State Of Trance 2011
Arnej: Musical Evolution
Leon Bolier: Streamlined 2011: Tunis

Co prawda było parę słabych tracków na w/w albumach i kompilacjach, ale są tam również i takie, które katuję non-stop :)

yarkee 

Dołączył 678 dni temu
Wysłany: 18-01-2012, 10:01  

Najlepsze, czyli takie, które już przesłuchałem po kilka/kilkanaście razy i do których na pewno jeszcze wrócę to:

ALBUMY:
Armin van Buuren - Mirage (The Remixes)
W&W - Impact
SoundLift - Yerevan
Tiesto pres. Allure - Kiss From The Past

KOMPILACJE:
Armin van Buuren - A State Of Trance 2011
Tiesto - Club Life Volume 1 Las Vegas
Lange Remixed
Enhanced Recordings: 100
Armin van Buuren - Universal Religion Chapter 5

Kolejność przypadkowa ;) Być może zapomniałem jeszcze o kilku pozycjach :/

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 459 dni temu
Wysłany: 18-01-2012, 17:55  

Z kompilacji to tylko :)Digitally Enhanced Vol. 4 Mixed By Will Holland (2011)
Dinka - Tales Of The Sun (2011)
Pulser - The Space Between The Stars (2011) (Zaskoczenie roku)
SoundLift - Yerevan (2011)
Susana - Closer The Remixes (2011)

Profil Facebook

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 531 dni temu
Wysłany: 08-02-2012, 15:46  

Przez cały rok pozwoliłem sobie pisać krótsze i dłuższe recenzje albumów - łącznie w liczbie 33. Mam nadzieję, że ktokolwiek je czytał, bo jak by nie patrzeć są one dla was - jeśli ktoś nie jest pewny, czy album mu się spodoba, czy warto go słuchać, może wtedy się w jakiejś części zasugerować komentarzami, a im bardziej rozwinięte zaś - tym bardziej godne uwagi, czyż nie? :) Jeśli pominąłem jakiś album to pewnie oznacza, że mnie nie interesował, ponieważ ocenić wszystkich pewnie nie dałbym rady. Szkoda też, że nie miałem więcej czasu na każdą recenzję - bo z perspektywy czasu takie albumy jak Winter Kills czy Group Theraphy szybko mi się znudziły, a Thoughts Become Things II wciąż słucham - a miejscami wygląda to odwrotnie.

Schemat zeszłorocznych albumów jest prosty - najlepsi zawodzą, nieoczekiwani zaskakują. Chyba nie tylko ja spodziewałem się lepszych krążków od duetu Tritonal, TyDiego, Schulza (aka Dakoty)... z kolei FRONT, Soundlift, Paul Vinitsky - mówią nam niewiele, a ich składanki można zaliczyć do tych najlepszych. Dużo było eksperymentów, co mnie cieszy - szkoda, że nie wszystkie się wśród ludzi przyjęły (Roger Shah, Above&Beyond...). Ale wszystko to jest kwestią gustu dlatego ocene zostawiam każdemu z osobna, jak widać zresztą po tym temacie, nie ma zdecydowanego lidera (najwiecej razy wymienilicie chyba Orjana...). Najlepszym podsumowaniem niech będzie więc ranking, który przy okazji recenzowania sobie uzupełniałem. :)

RANKING ALBUMÓW 2011

1. Roger Shah - Openminded!? [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Obsession; Ocena: 9.7]

2. Orjan Nilsen - In My Opinion [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Mjuzik; Ocena: 9.2]

3. Richard Durand - Wide Awake [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Open Range; Ocena: 9.0]

4. Paul Vinitsky - Invincible [RECENZJA; Najlepszy Utwór: All I Know Now; Ocena: 8.5]
5. Tenishia - Frozen Roads [RECENZJA; Najlepszy Utwór: The Ones We Left Behind; Ocena: 8.4]
6. Tiesto pres. Allure - Kiss From The Past [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Show Me The Way; Ocena: 8.2]
7. FRONT - My Past Life [RECENZJA; Najlepszy Utwór: My Past Life; Ocena: 8.1]
8. Soundlift - Yerevan [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Oriente; Ocena: 8.1]
9. Cosmic Gate - Wake Your Mind [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Over The Rainbow; Ocena: 8.05]
10. Josh Gabriel presents Winter Kills [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Deep Down; Ocena: 8.0]
11. Dennis Sheperd - A Tribute To Life [RECENZJA; Najlepszy Utwór: I Die; Ocena: 7.95]
12. Above & Beyond - Group Therapy [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Thing Called Love; Ocena: 7.9]
13. Chicane - Thousand Mile Stare [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Going Deep; Ocena: 7.8]
14. Orkidea - 20 [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Unity; Ocena: 7.5]
15. Bobina - Rocket Ride [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Lamento Sentimental; Ocena: 7.4]
16. Pulser - The Space Between Stars [RECENZJA; Najlepszy Utwór: In Deep; Ocena: 7.35]
17. Gareth Emery - Northern Lights Re-Lit [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Arrival (Ashley Wallbridge Intro Mix); Ocena: 7.3]
18. Armin van Buuren - Mirage REMIXES [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Love Too Hard (Roger Shah Pumpin' Island Mix); Ocena: 7.2]
19. Markus Schulz presents Dakota - Thoughts Become Things II [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Terrace 5AM; Ocena: 7.1]
20. TyDi - Shooting Star [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Out In The Cold; Ocena: 7.0]
21. ATB - Distant Earth [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Apollo Road; Ocena: 6.9]
22. Andrew Bayer - It's Artificial [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Paper Cranes; Ocena: 6.7]
23. Tritonal - Piercing The Quiet [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Something New; Ocena: 6.5]
24. Activa - To The Point [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Telic (Part One); Ocena: 6.3]
25. Sander van Doorn - Eleve11 [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Timezone; Ocena: 6.2]
26. Jon O'Bir - Music Database [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Perfect As You Are; Ocena: 6.1]
27. O'Callaghan - Unfold [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Impossible To Live Without You; Ocena: 6]
28. Airbase - We Might Fall [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Silent Music For Quiet People; Ocena: 6]
29. W&W - Impact [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Search For Tomorrow; Ocena: 5.5]
30. Eco - M(You)sic [RECENZJA; Najlepszy Utwór: The Stream Turned Into Ocean; Ocena: 4]

RANKING KOMPILACJI 2011

1. Richard Durand - In Search Of Sunrise 9: India [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Vinson - Circular Progression; Ocena: 9]

2. Leon Bolier - Streamlined 2011: Tunis [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Wojciech Tuszyński - Delays; Ocena: 8.9]

3. Armin van Buuren - A State Of Trance 2011 [RECENZJA; Najlepszy Utwór: Anhken - Always Look Back; Ocena: 7]

Jak widać najbardziej sukcesywnym producentem 2011 roku był Richard Durand - dobry album na podium, świetna kompilacja na pierwszym miejscu :)
Możliwe, że w przyszłym roku zrobie podobne zestawienie - zobaczymy, jakie będzie zainteresowanie, bo to też zabiera mi trochę czasu i siły, a nie wiem nawet czy ktokolwiek to czyta wiec nie wiem, czy pisać się opłaca.
Aha, no i ostatnia rzecz - możliwe że nagram mixa z najlepszymi utworami z albumów, TBA na forum :)

Kanes 

Zaproszone osoby: 2
Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 08-02-2012, 15:53  

Jeśli chodzi o mnie to przeczytałem chyba każdą Twoją recenzję ;d

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu