Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył 1090 dni temu Posty: 167 Skąd: POZnan*
Wysłany: 30-12-2009, 00:00
Moonbeam - Around The World
Moonbeam - Around The World
Tracklist:
01. Moonbeam with J-Soul - Life Tree 02. Moonbeam feat. Blackfeel Wite - Song for a Girl 03. Moonbeam - Through A Fog 04. Moonbeam feat. Daniel Mimra - Look Around 05. Moonbeam - Breathless 06. Moonbeam feat. Ali.Bi - Evelyn 07. Moonbeam with Mars Needs Lovers - Save The World 08. Moonbeam with Akshai feat. Avis Vox - Elephant Ride 09. Moonbeam - Closer To Me 10. Moonbeam feat. Avis Vox - The Lilt 11. Moonbeam - Forever Sun 12. Moonbeam - Faling Stars
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 18 razy Wiek: 21 Dołączył 1085 dni temu Posty: 2499 Skąd: Białystok
Wysłany: 22-03-2010, 00:19
Niestety. jedyny taki duet z Rosji i się zawiodłem. Jednostajny, nudny album... Nawet Avis Vox nie ratuje tego albumu... Jedynie kawałek 'Through A Fog' robi jako takie wrażenie. Reszta jest przeciętna... Brak tej głębi... Brzmi to bardziej eksperymentalnie. Trailer to najlepsza rzecz wokół tego albumu, nic więcej. Totalne rozczarowanie.
Wiek: 20 Dołączył 1061 dni temu Posty: 229 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 22-03-2010, 15:21
A ja się zgodzę z opinią przedmówcy. Mi album się podoba, nawet bardzo.
Otwarcie najwyższych lotów. Life Tree gromi klimatem,a prostota tej produkcji jest jej największą zaletą. Prosta melodia w rozwinięciu po prostu urzeka. Song For A Girl kolejna, jedna z lepszych produkcji na albumie. Zakręcony lead, potem house'owo - progresywne brzmienie bassline'u jak dla mnie bardzo dobrze brzmi i współgra z wokalem. Through A Fog robi wrażenie, ale nie "jako takie" tylko bardzo, bardzo dobre. Kolejna produkcja bardzo klimatyczna, wyważona, wszystko świetnie brzmi. Świetny początek!
Look Around od początku mi nie pod pasował. Breathless trzyma poziom i jestem pewien, że jest w stanie urzec niejednego odbiorcę. Evelyn to jedna z niewielu słabych stron albumu. Nie przemawia do mnie ta produkcja...
W Save The World wracamy na dobry poziom. Kolejny raz prostota, kolejny raz wskazana i dobrze brzmiąca. Kolejny numer powstał we współpracy z Avis Vox, co w samo w sobie zapowiada ciekawą produkcję. Być może jej potencjał w Elephant Ride nie został do końca wykorzystany to produkcja jest na poziomie.
Closer To Me, czyli numer, który zmiażdżył mnie na trailerze. Jest tak samo dobry, jak w przypadku filmu zapowiadający album. Świetny przykład jak można uzyskać moc produkcji nie używając wysokiego tempa i silnej linii basowej. W The Lilt Avis Vox brzmi świetnie, podobnie jak sama produkcja, która także urzekła mnie na albumie. Forever Sun ma coś w sobie i także spodobał mnie się. Wnosi coś nowego to albumu i nie jest "zapychaczem". Kończące Falling Star nie przypadło mi do gustu.
Całość oceniam wysoko. Album na poziomie. W końcu Moonbeam to Moonbeam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum