Pomógł: 17 razy Wiek: 23 Dołączył 1041 dni temu Posty: 1344 Skąd: Zawiercie
Wysłany: 06-04-2010, 12:13
Markus Schulz - Do You Dream
Release date: 15.06.2010 Label: Coldharbour
Tracklist:
01. Alpha State 02. Away (featuring Sir Adrian) 03. Rain 04. Dark Heart Waiting (featuring Khaz) 05. Not The Same (featuring Jennifer Rene) 06. Do You Dream (Uplifting Vocal Mix) 07. Last Man Standing (featuring Khaz) 08. Surreal (featuring Ana Criado) 09. Unsaid (featuring Susana) 10. Lifted (featuring Angelique Bergere) 11. Perception (featuring Justine Suissa) 12. The New World 13. Lightwave (featuring Angelique Bergere) 14. 65.4Hz 15. What Could Have Been 16. Goodbye (with Max Graham featuring Jessica Riddle)
Pomógł: 12 razy Wiek: 22 Dołączył 1088 dni temu Posty: 776 Skąd: Kartuzy
Wysłany: 11-05-2010, 10:25
No dokładnie... jakoś nie wydaje mi się, aby ten album był mniej popowy od Dark Heart Waiting, tak jak to mówił Markus... 11 wokali u Schulza ? Albo Armada "kazała", albo Schulz leci na kase jak cała reszta starej gwardii z wyjątkiem (póki co) Ferrego. Trance schodzi na psy, w tym roku jest malutko wartościowych produkcji w porównaniu z poprzednimi latami... niestety coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze pomysły na utwory się kończą, o czym świadczy coraz większa ilość remake'ów.
Pomógł: 17 razy Wiek: 23 Dołączył 1041 dni temu Posty: 1344 Skąd: Zawiercie
Wysłany: 21-05-2010, 19:14
W najbliższy czwartek będzie specjalny epizod GDJB "Do You Dream album release specjal", podczas którego Markus zaprezentuje nam kilka utworów z albumu. Usłyszymy między innymi Not the same, Surreal (ulubiony track Markusa z albumu) oraz kilka ID które grywał w swoich live setach + pewnie Perception i Away, które były już grane 2 tyg temu. Zaraz potem pojawi się podcast z sampelkami i video w którym Markus opowie nam o poszczególnych trackach.
Nie podoba mi się formuła w jakiej ma być wydany ten album.. 3-5 minutowe utwory nachodzące na siebie. Dla przykładu "Perception" trwa grubo ponad 8 minut , więc wyjdzie z tego jakiś krótki sampel tylko.
Nigdy nie byłem jakimś jego wielkim fanem i na pewno tym albumem nie przekonał mnie do siebie. Brakuje wyrazistości w tych utworach , vocale wciskane na siłę. Tu na pochwałę zasługuję "Surreal" , jeśli chodzi natomiast o instrumentale to "65.4Hz". Ogółem bardzo średnio to wyszło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum