Jest album

i to pełne wersje
To lecimy z recenzją:
CD1
01. Leon Bolier - That Morning (Album Mix) - wersja albumowa rozpoczyna się ciekawym intrem z głosami ptaków, dzieci i cholera wie czego jeszcze. Nieco lżejszy track od tego, który znamy z audycji, lecz ten obfituje w ciekawe sample, co dodaje mu mocy i uroku. Genialna melodia w refrenie, mega pianino w breaku. 10/10
02. Leon Bolier vs. Sied van Riel - Dark Star
Wszystko w tym utworze jest ok, lecz melodia niezbyt mnie urzekła. Jednak utwór ma sporo energii i szybko wpada w ucho, więc daję 8/10
03. Leon Bolier feat. Fisher - By Your Side (I Will Be There)
Jeden z najlepszych utworów w tym roku i oczywiście na albumie. Świetny, dobrze zgrany wokal, przepiękne skrzypce w breakdownie i znakomita, pełna energii linia melodyczna. MEGA TUNE

10/10
04. Leon Bolier – Don’t Be Afraid
Kolejny intro track, świetne sample i niezła, lekka melodia, która przekształca się w koszący moment kulminacyjny. za***iste... 9/10
05. Leon Bolier – Highland Walk
Nieco inny utwór od pozostałych, początek nie wróży cudów, jednak już w breakdownie wchodzi genialna melodia, której można słuchać setki razy. 10/10
06. Leon Bolier – War Of The Worlds
Bardzo spokojny, niesamowicie klimatyczny utwór z bardzo dobrą melodią i oryginalnymi "gadanymi" samplami. 7,5/10
07. Leon Bolier & Marcus Schossow – 2099
Sieczka w czystym wydaniu. Kolaboracja Leona i Marcusa dała efekt w postaci przemocarnego kawałka z genialnym breakdownem i toną energii. CHOON

10/10
08. Leon Bolier vs. JOC – Off Road
Jedyny utwór na albumie, który totalnie mi się nie podoba. Mało rozbudowany, nudny i zbudowany na samplach z podstawowego FL studio. 3/10
09. Leon Bolier feat. Marieke Kruijff – Substitute
Dobry wokal "z jajem" w połączeniu z typowo Leonowymi dźwiękami dały nam genialny tune, który zapada w pamięć głównie dzięki zajebistej, bardzo klimatycznej melodii po breaku. Polecam, bajeczny tune. 9,5/10
10. Leon Bolier – Avalanche
Leon w mocnym wydaniu. Znam ten utwór od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zaczyna mi się podobać. Ma power i charakter

7/10
11. Leon Bolier vs. Roger Shah – Eden
Te nazwiska mówią same za siebie. Dwa największe talenty ostatnich kilku lat stworzyły piękny, poruszający utwór w letnim klimacie. 9/10
12. Leon Bolier – Butterfly
Pierwszy chilloutowy tune na albumie. Urzeka klimatem i układem hi hatów

świetne. 8,5/10
CD2
01. Leon Bolier – The Attic
To się nazywa pomysł na intro

Wyśmienite... a zaraz po tym przy**banie

Genialny utwór, przepiękne sample i melodia. Takiego klimatu nie ma żadna produkcja na tym albumie a i w całym przekroju utworów z tego roku ciężko o podobny. 10/10
02. Leon Bolier - Shimamoto
Shimamoto to już nieco osłuchany utwór, jednak to ani trochę nie ujmuje jego kunsztowi.
Genialne sample wokalne i instrumentalne, piękny break i jedyny w swoim rodzaju, azjatycki klimat. 10/10
03. Leon Bolier vs. W&W - Saturn
Utwór jest znakomity do momentu, gdy wchodzi główny motyw. Potem jest już "tylko" bardzo dobrze, można by się więcej spodziewać po takim połączeniu. 8,5/10
04. Leon Bolier feat. Alana Aldea – Sweetest Lie
Wokal mnie irytuje, a szkoda, bo utwór ma cały wagon potencjału. 7,5/10
05. Leon Bolier – I Close My Eyes
Masakra. Drugi najlepszy utwór na tym albumie i jeden z najlepszych w tym roku. Skąd on bierze pomysły na tak genialne linie melodyczne ?

GE NIA LNE

11/10
06. Leon Bolier – Creek
Niezły utwór, ale niczym się nie wyróżnia. 5/10
07. Leon Bolier – Assembly Line
O w mordę.... dla takich utworów chce się słuchać trance. Wyśmienita melodia i miażdżący klimat. TUNE

10/10
08. Leon Bolier feat. Marieke de Kruiff
Nie wiem dlaczego to znalazło się na albumie, ale coś tu Leonowi nie wyszło. Nuda... 4/10
09. Leon Bolier vs. Joop – Fly Back To Her
No i pora na gwóźdź programu

Fly Back To Her to nie tylko najlepszy utwór na albumie, ale i top 3 tego roku. Jest po prostu za je bi sty. W każdym aspekcie tego słowa

1000000000000/10
10. Leon Bolier – The Knights Approach
Wsłuchałem się pierwszy raz w ten utwór i jestem pod ogromnym wrażeniem. Jest moc

9/10
11. Leon Bolier - Icarus
Jest tyle świetnych utworów, że już nie wiem co pisać, żeby się nie powtarzać

Ale ten też wymiata. 8,5/10
12. Leon Bolier – A New Dawn
Dobry tune na zamknięcie najlepszego albumu od czasów "Always Together" od Aurosonic. Leon po raz kolejny pokazał, że jest najlepszym producentem ostatnich lat i że reszta stawki pozostaje daleko za murzynami.

Poza paroma słabszymi tune'ami otrzymaliśmy znakomity materiał pełen genialnych, unoszących słuchacza w inny wymiar utworów.
Całość oceniam zdecydowanie na 10/10
Trzyma poziom genialnego Pictures, a może nawet i jest nieco lepszy