Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
J00F: 'Zacznijcie znów słuchać muzyki'
Autor Wiadomość
eQus 
Leon Bolier#

Zaproszone osoby: 3
Dołączył 697 dni temu
Wysłany: 02-09-2011, 15:09  

:brawo: W końcu znalazł się ktoś kto chce promować świetnych Djów tych ,,mało znanych" . Też przesłucham jego album :ok: Konkretny gość Polecam czytać ten wywiad :)

Profil Facebook

Siveen 
Hala Madrid!

Dołączył 1057 dni temu
Wysłany: 02-09-2011, 16:35  

Czytałem na ftb.pl, co tu dużo mówić polać mu trzeba za te słowa, że jest jeszcze osoba która chce mówić prawdę na temat trancowej sceny.
"Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming

Kanar 

Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 02-09-2011, 21:51  

Na czym polega paradoks tego tematu? Wszyscy piszą ze dobry wywiad, dobrze to ujął itp itp, i co? I tak 99% nawet na tym forum popiera ten sam gówniany materiał co krytykuje John. Oczywiście nikomu tego nie zarzucam ani nic w tym stylu bo i ja słucham tego samego, ale pozostaje to do przemyślenia do czego to wszystko zmierza. Mówimy, krytykujemy, piszemy, a i tak wszystko wychodzi na odwrót :P

PERRY ONLY

alex92 

Dołączył 459 dni temu
Wysłany: 02-09-2011, 22:07  

Hajzer haha :D John jest tyle lat na scenie muzycznej , ze nie potrzebuje dowartosciowania sie jakims wywiadem.

B0BS0N 

Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 03-09-2011, 17:31  

Kanar napisał/a:
Na czym polega paradoks tego tematu? Wszyscy piszą ze dobry wywiad, dobrze to ujął itp itp, i co? I tak 99% nawet na tym forum popiera ten sam gówniany materiał co krytykuje John. Oczywiście nikomu tego nie zarzucam ani nic w tym stylu bo i ja słucham tego samego, ale pozostaje to do przemyślenia do czego to wszystko zmierza. Mówimy, krytykujemy, piszemy, a i tak wszystko wychodzi na odwrót :P

+1 kolego ;) "super wywiad, super", a potem zachwycanie się współczesnym chłamem ocierającym się o dance. Jakbyśmy zrobili zestawienie kto i jak długo słucha trance'u, zapewne okazałoby się, że w tym temacie większość nie ma nic do powiedzenia. Bo trance zmienił się bardzo po 2006 roku i ta przemiana trwa do dziś.
Z drugiej strony John pi***oli głupoty, bo nie da się robić bardzo zbliżonych do siebie kawałków przez ponad dekadę. Każdy szuka nowych dźwięków, a jak ich nie znajdzie, to wylatuje z czołówki (tak jak on) i taka jest kolej rzeczy. Tak więc można to dwojako interpretować.

http://asot-only.pl/va-ye...son-vt14726.htm

Myspace:
www.myspace.com/bobsondj
Soundcloud:
www.soundcloud.com/bobsondj/

jagiellon 

Dołączył 515 dni temu
Wysłany: 03-09-2011, 21:32  

Ja popieram zdanie Hajzera.

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

Kanar 

Dołączył 1090 dni temu
Wysłany: 03-09-2011, 23:01  

Szukanie nowych dzwięków jak widać jest bardzo zgubnym rozwiązaniem. Owszem jest czas na ewolucje, ale nie rewolucje. To co prezentuje większość ówczesnych artystów w moim odczuci woła o pomstę do nieba. Nie bede tu wymieniał konkretnych producentów, ale słuchając ASOTa nowszego czy Globala, albo radioshow innych znanych artystów odnoszę wrażenie, że aktualnie leci jakaś mieszanka kawałków ze sławnej kompilacji Future Trance i popowego błota z wokalami. Reasumując, trans jaki słuchamy teraz jest bardziej wyrazisty, nie ma tego za co pokochaliśmy go parę lat temu. Całe to iście razem z postępem doprowadziło do tego, że muzyka ta jest łatwiej dostępna, łatwiej przyswajalna dzięki "mocnym bitom", rzępoleniu melodii, że uszy bolą i tym się teraz ludzie jarają. Idzie taki trend i za parę lat mogę się załozyć, że mało kto wymieni kilka "klasyków", które grane są w tych "postępowych" czasach bo co łatwo przyszło to i łatwo pójdzie :)

PERRY ONLY

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 531 dni temu
Wysłany: 03-09-2011, 23:46  

Dla mnie to jest to rozpaczliwa gatka producenta, o którym mało kto pamięta i mało kto mówi i nie są to dla mnie słowa wielkiej wagi - ba, po prostu się z nimi nie zgadzam i nie chce mi się po raz setny mówić o tym, czemu Trance dla mnie wciąz ma prawo nazywać się Trance. Fleming najwyraźniej nie pojmuje istnienia show-biznesu i jego wpływu na rynek muzyczny, zatrzymał się na wcześniejszych latach i żyje tamtym światem - ok, ale sugerowanie że aktualny Trance nie ma nic wspólnego z poszukiwaniem dźwięków czy ambitnością to słona przesada, albo po prostu kłamstwo - bo to dawne brzmienie gatunku było prymitywne, i za to w sumie było i jest uwielbiane.

Odpowiedz do tematu