Epizodu 222 odsłuchałam z jednodniowym opóźnieniem i w dość specyficznych okolicznościach...
Dziś zrobiłam to po raz kolejny, w lepszym stanie (nazwijmy to) psychosomatycznym ..
Jestem po prostu w pozytywnym szoku - Egipcjanie autentycznie z setu na set są coraz lepsi! Ja nie wiem, jak Oni to robią i w jaki sposób selekcjonują produkcje do kolejnych epizodów, ale efekt jest po prostu MIAŻDŻĄCY! Ich audycje są kwintesencją tego, czego oczekuję od muzyki trance. Powtarzam do znudzenia: Aly & Fila udowadniają, że DA SIĘ zrobić IDEALNY set, który trwa zaledwie godzinę i w którym brak wokali.
Podobał mi się właściwie każdy track i ich 'rozmieszczenie' , nie mam do czego się przyczepić. Czy da się ocenić na wyżej niż 10

?
Urzekła mnie produkcja nr 3 -
Johan Ekman pres. Youone - Vaste Regrette (Aly & Fila Rework) bardzo dobry technicznie, delikatny i mocny utwór jednocześnie, czuć wyraźnie rękę Aly'ego i Fili i ich specyficzną 'egipskość'
Track 5 -
ID-ID - porusza wnętrze, dając zewnętrzne objawy w postaci ciarek

Trochę taki 'soundtrackowy'
Siódemeczka i klasyczny już, forumowy 'Uplift Classic -
Running Man - Amnesia (SoundLift's Emotional Take) breathtaking, jak zwykle
Track nr 8
Almost Famous - Inspiration (Sou Kanai Lifted Mix) mógłby trwać i trwać bez końca ! Cudna, kojąca linia melodyczna, która wciąga niczym (egipskie;) ) ruchome piaski.
Track nr 9
Aeden - Adagio 
Przypominał mi początkowo kawałek
Delerium - Silence.. Później rozkręcił się jednak w swoim własnym rytmie i pojawiła się niezdefiniowana MOC ! Pod koniec zaskoczył mnie klasyczną wstawką fortepianu, która teoretycznie 'gryzła się' z konwencją całego utworu, ale po ponownym odsłuchu można zauważyć sens jej obecności.
GENIALNY TRACK !
Mam przeogromny problem z wyborem najlepszego kawałka, zatem cóż.. wybieram WSZYSTKIE

Mogłabym pisać o tym epizodzie bez końca, jestem urzeczona ! Od zawsze byłam, jestem i będę przeogromną fanką Egipcjan i uważam, że WSZYSTKO, czego się dotkną zamienia się w 'The 7th Wonder of the World'!
Już nie mogę się doczekać kwietnia, gdy zobaczę Ich na żywo w Pradze

!