Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 18 razy Wiek: 21 Dołączył 1085 dni temu Posty: 2498 Skąd: Białystok
Wysłany: 07-12-2009, 15:30
Nie oglądałem jeszcze, ale znam film pod tytułem "Berlin Calling". Jak sama nazwa wskazuje, opowiada on o klubowym życiu Berlina i Niemiec. Główny bohater Ickarus (Paul Kalkbrenner) pracuje nad wydaniem nowego albumu. Jest uzaleźniony od narkotyków i premiera albumu oddala się z momentem, w którym bohater trafia do psychiatryka. To tak z głowy pisałem, brzmi interesująco. Co do seansu, miałem iść na to do kina, ale gdy się dowiedziałem o tym filmie, nie było go już w kinach... Ciekawostką jest to, że za pomysł na film, ściężkę dźwiękową oraz główną rolę jest odpowiedzialny sam Paul Kalkbrenner.
Pomógł: 17 razy Wiek: 23 Dołączył 1041 dni temu Posty: 1344 Skąd: Zawiercie
Wysłany: 07-12-2009, 16:23
Its all gone Pete Tong - chyba najlepszy film w tej tematyce. Pewnie większość z was widziała, a jeśli nie to warto obejrzeć. Poza tym Human Traffic, Chłopaki na Ibizie
Z takich dokumentalnych nawet ciekawy jest film o powstawaniu jednej z pierwszych edycji Sensation, przewija się tam nawet Armin tworzący Serenity Film nazywa się chyba "God is a DJ: The story of Sensation". Tylko nie wiem czy są PL napisy do tego.
Był kiedyś artykuł o takich filmach w dj magu, jak znajdę to wrzucę.
No i mam:
Jeszcze sobie przypomniałem o świetnym filmie dokumentalnym o Ibizie.
Ibiza's children
Ostatnio zmieniony przez Kabra 08-12-2009, 12:32, w całości zmieniany 2 razy
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 18 razy Wiek: 21 Dołączył 1085 dni temu Posty: 2498 Skąd: Białystok
Wysłany: 09-12-2009, 14:25
Wczoraj skończyłem oglądać "Berlin Calling" i muszę przyznać, że film mi się podobał. Plusem jest to, że reżyser filmu nie bał się pokazać też wad sceny klubowej Berlinu jak i Niemiec. Czasami w filmie występowały sceny komediowe. Niektóre z nich naprawdę mogły nieźle rozśmieszyć, ale nie będę ujawniał jakie, co by to nie zepsuć zabawy potencjalnym widzom. Największym plusem filmu jest genialna muzyka. Mimo tego, że to nie był trance to wywarła ona na mnie takie wrażenie, że zacząłem się interesować tym gatunkiem muzyki elektronicznej. Przyjemny film, nie żałuję tego, że poświęciłem swój czas na jego obejrzenie.
A tutaj macie trailer:
Ostatnio zmieniony przez lab 19-02-2010, 17:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum