Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Dennis Sheperd - A Tribute To Life
Autor Wiadomość
yarkee 

Dołączył 678 dni temu
Wysłany: 16-09-2011, 00:19  

RaCmin napisał/a:
Ciekawie to wygląda nawet, tylko szkoda, że takie krótkie te wersje będą :P ale za to 16 utworów na albumie :)

Fakt, może zacząć się kawałek fajnie rozwijać a tu ... koniec :P

Już dziś premiera, zatem odsłuch wkrótce ;)

buurendj 
Weteran

Zaproszone osoby: 7
Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 16-09-2011, 00:56  

Zbytnio nie czekam na ten album ... .

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

Zielczan 

Dołączył 522 dni temu
Wysłany: 17-09-2011, 23:39  

Fallen Angel słucham od dawna, Freefalling to mój ulubiony numer z Breaking the Silence vol. 1, a Tribute to Life też jest dobre, także nie powinno być źle.

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Monic87 

Pomogła: 12 razy
Dołączyła 626 dni temu
Wysłany: 18-09-2011, 22:18  

Nie spodziewałam się za wiele po tym albumie, ale i tak myślałam że będzie chociaż trochę lepszy ;P Przesłuchując miałam nadzieję, że może znajdę tam chociaż jeden numer godny uwagi, ale tak się nie stało. Zupełnie nie trafia to w mój gust. Te numery z męskim wokalem drażnią mnie niesamowicie i chyba pierwszy raz cieszyłam się, że utwory są takie krótkie ;P Jakbym miała wskazać cokolwiek co w miarę mi podeszło to Black Sun i Freefalling, ale to też raczej średnie niż dobre ;)

Siveen 
Hala Madrid!

Dołączył 1057 dni temu
Wysłany: 19-09-2011, 13:23  

No to Tydi ma rywala do tytułu najgorszy album roku. Sheperd zrobił muzykę pop i tyle. Jezu że taka wytwórnia pozwala na wydanie takiego shitu. Najgorsze pewnie jest to że sama wytwórnia poczuła pieniądze i też dołożyła nacisków na to jak ten album ma wyglądać. Szkoda pisać 0.5/5. Pół punkta bo czasami ładnie "pachnie" ale tylko czasami. Dennis zapraszamy na Hity na Czasie na pewno się spodoba.
"Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming

krystianr 
Classic Trance

Dołączył 683 dni temu
Wysłany: 19-09-2011, 17:10  

Bardzo średni album. Jedyny porywający track to Not Too Late.

Album 3/6

Najlepsze tracki które da się słuchać : Bring Me Back, Fallen Angel, No Time To Cry, Some Day, Freefalling, Left Of The World, Stay Awake, Not Too Late,
Słabo 8 dobrych na 16 :/

My best Track/Album/Classic

życie bez wideł powoduje słabe mięśnie i brak równowagi

Profil Facebook

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 459 dni temu
Wysłany: 15-12-2011, 19:19  

Według mnie tego w ogóle się nie da słuchać , dzisiaj przesłuchałem z ciekawości i muszę powiedzieć , że nie było warto . ten album to totalna klapa .

Profil Facebook

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 531 dni temu
Wysłany: 22-01-2012, 21:18  

Jako że nie mam czasu na recenzowanie, będę nadrabiał albumy krótkimi postami. Spodziewałem się transowego albumu w stylu Dennisa, jak choćby jego ostatniego świetnego remixu "Life Before The Earthquake", toć zawartość tego wydania mnie zaskoczyła. Nie znaczy to jednak, że moja opinia jest negatywna. Początek nie zwiastował dobrze - "Bring Me Back" z nudnym męskim wokalem, słynne "Fallen Angel" w nietrafionej wersji... Później już mała tendencja zwyżkowa. Przykuł moją uwagę "Silence" - nie opanował mojej głowy, ale aranżacja downtempo (jak się okazuje nie jedyna), zwłaszcza perkusji, narobiła mi smaczku. Podsumowując już ogólnie pozostałość - dobre wokale przeplatane złymi, charakterystyczne dźwięki trafione mniej bądź bardziej, kilka melodyjnych motywów i progresywnych zapychaczy. A mimo to... album mi się spodobał. Ma w sobie jakiś magnes. Nie znajdą nic tutaj entuzjaści tylko i wyłącznie klubowych brzmień, lecz ci otwarci na niedzielny relaks mogą bez obaw wrzucić to do głośników. Tytuły, które powinienem wyróżnić? Na pozytyw: przyjemniaczek Someday, niebezpiecznie odprężający "Out In The Cold", duet z Cold Blue Not Too Late (polecam wyjutubować wersję klubową, póki nam jeszcze ACTA nie zabrania ;) ) oraz I Die - zwłaszcza te ostatnie dwa są dobrym powodem, by w krążek się zaopatrzyć. Z drugiej strony medalu - profanacja genialnego progresywnego duetu z TyDi Somehow czy wspomniane Fallen Angel i inne tego typu kruczki mogą się zdarzyć, dlatego zalecam włączyć tolerancyjność choćby na pierwszy odsłuch. Dennis dostaje u mnie za swój albumik 7.95 - tuż przed Above&Beyond, których wychwalałem pod niebiosa, ale prawdę mówiąc ich propozycja była dużo trudniej przyswajalna.
Sumując - można przesłuchać :)

P.S. Przydałaby się wersja Extended, niektóre motywy mogły by zrobić furorę na scenie, a Dennis dostałby na pewno lepsze recenzje, bo wszyscy wiemy, że potrafi ;)

Kanes 

Zaproszone osoby: 2
Dołączył 1089 dni temu
Wysłany: 26-02-2012, 11:29  

RaCmin napisał/a:
Ciekawie to wygląda nawet, tylko szkoda, że takie krótkie te wersje będą :P ale za to 16 utworów na albumie :)

Kendziooor napisał/a:
P.S. Przydałaby się wersja Extended, niektóre motywy mogły by zrobić furorę na scenie, a Dennis dostałby na pewno lepsze recenzje, bo wszyscy wiemy, że potrafi ;)

2 dni temu została wydana wersja 'Extended' tego albumu :P

http://www.beatport.com/r...versions/873314

Profil Facebook

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 459 dni temu
Wysłany: 26-02-2012, 17:37  

Dennis Sheperd - Black Sun (Album Extended Mix) Tylko ten kawałek mi wpadł już dawniej w ucho , kapitalne letnie brzmienie :) Dobrze , że pojawiła się dłuższa wersja ! :D

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu