Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Joy
04-11-2009, 23:26
Dakota - Thoughts Become Things
Autor Wiadomość
Joy 
Administrator

Dołączył 1089 dni temu

Wysłany: 29-07-2009, 11:47  Dakota - Thoughts Become Things

Cytat:
Debiutancki album mrocznej i progresywnej strony twórczości Markusa Schulza, jednego z najpopularniejszych DJ’ów i producentów muzyki elektronicznej na świecie, już w sprzedaży!

Dakota to projekt, który od dawna fascynował wielbicieli muzyki elektronicznej. Niepowtarzalny klimat i mroczne, progresywne brzmienie to znaki rozpoznawcze drugiej twarzy Markusa Schulza. Ostatnie miesiące były dla tego artysty pasmem samych sukcesów.

Pozycja w pierwszej 10 najpopularniejszych DJ'ów na świecie, radiowe show "Global DJ Broadcast", które co tydzień śledzi ponad 10 milionów słuchaczy, zdobycie tytułu najlepszego DJ'a Ameryki oraz owocne prowadzenie labeli - Coldharbour i Coldharbour Red to tylko niektóre z ostatnich osiągnięć Markusa.

Brzmienie Dakoty kształtowało się przez 7 lat i ma ścisły związek z pewnym okresem życia artysty. Nazwa projektu pochodzi od ulicy na której mieszkał w Arizonie w latach 90-tych. Natomiast nazwa albumu była inspirowana powieścią Rhondy Byrne "The Secret", którą Markus bardzo ceni i czyta w każdej wolnej chwili.

Charakterystyczny dźwięk, będący hipnotyczną mieszanką Minimal Trance, Progressive Techno i Deep House sprawi, że album "Thoughts Become Things" poruszy nasze zmysły. Dakota uderza z materiałem, który na długo pozostanie w pamięci słuchaczy.

Dakota - Thoughts Become Things

Premiera: 20.07.2009
Nr katalogowy: 88697537752
Label: Armada Music B.V.

Tracklista:
01. Chinook
02. Johnny The Fox
03. Sin City
04. The Doorway
05. Koolhaus
06. Steel Libido
07. Lima
08. Roxy ‘84
09. Re-Swirl
10. Mr. Cappuccino

Źródło: ftb.pl

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

JADD 
Classic Trance Fan

Dołączył 1089 dni temu
Wysłany: 29-07-2009, 15:06  

osobiście uważam ,że płytka nie jest najgorsza .Szczególnie leżą mi kawałki: Sin City,Koolhaus,Lima.

Profil Facebook

DJ_Valo 
A State Of Trance

Dołączył 1061 dni temu
Wysłany: 04-08-2009, 01:36  

Album godny polecenia !! !

To zupełnie coś innego niż to co na co dzień robi Markus.

Nie ma tu żadnych vocali, jest natomiast ogromna ilość pięknych, pozytywnych czasem mocno tanecznych dźwięków. Oprócz trzech utworów promowanych video z pierwszego posta na uwagę zasługuje również:

-Steel Libido
- Lima
- Roxy ‘84

i na koniec mocno uspokajający z również ogromną jednakże dawką pozytywnej energii:

- Mr. Cappuccino

Jako całość super album do auta !! Piękne klimatyczne dźwięki przy dalekiej podróży to jest to. Dakota spełnia oczekiwania :) Markus dał radę.

Kupione.

MPC xD 

Dołączył 416 dni temu
Wysłany: 26-11-2011, 17:48  

Może odświeżę ten temat :luka:

Postanowiłem odsłuchać ten album zaraz po tym jak skończyłem słuchać Thoughts Become Things II (tutaj recenzja -> CLICK). Byłem ciekaw jak brzmiał Thoughts Become Things z 2009 roku (wtedy jeszcze nie zagłębiałem się w takie klimaty :luka: ).

Album składa się z 10 progresywnych tracków. Wszystkie mają po 128 BPM (tylko jeden ma 126), także tempo typowe zarówno dla Dakoty jak i produkcji z gatunku Progressive House. Recenzja nie będzie długa, ponieważ utwory jak wiadomo są "mroczne" i "progresywne" i po prostu nie chciałbym nadużywać tych określeń.

Chinook to pierwszy utwór, który zaczyna przygodę z tą płytą. Bassline jak na progressive przystało mroczny. Ogółem miło się słucha. Johnny The Fox wypada już słabiej, ale ten głęboki bassline ratuje sytuację - brzmi świetnie :music: Sin City już o wiele lepsze. Bardzo podoba mi się ten motyw w środku utworu. Uwielbiam :roll: Przy The Doorway również można odpłynąć. Najlepiej się tego słucha podczas dalekiej podróży. Do tego można także zaliczyć Koolhaus, który od pierwszego odsłuchu wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Steel Libido to kolejna produkcja Dakoty, która już tak nie porywa jak trzy wcześniejsze, ale nadal utrzymuje ten specyficzny klimat albumu. Lima to właśnie ta wolniejsza produkcja (o 2 uderzenia na minutę mniej) od pozostałych. Niestety mi zbytnio się nie podoba. Tutaj utwór nie spełnił moich oczekiwań i już nie było tak urzekająco :? Nadchodzi Roxy '84 i dobra passa zostaje wznowiona. Głęboki bass podobnie jak w kawałku nr 2 brzmi naprawdę świetnie - co za głębia. Motyw główny utworu także zasługuję na pochwałę, bo porywa. Re-Swirl także pozytywnie kręci. Na koniec dostajemy Mr. Cappuchino - niestety mi w ogóle się nie spodobał. Spodziewałem się czegoś lepszego na zakończenie albumu.

Podsumowując, album Thoughts Become Things, mimo paru słabych tracków, jest godny polecenia. Ci co lubią mroczne dźwięki niech sięgną po ten album bez wahania.

Oceny:
Chinook -> 7,5/10
Johnny The Fox -> 6,5/10
Sin City -> 10/10
The Doorway -> 10/10
Koolhaus -> 10/10
Steel Libido -> 7/10
Lima -> 5/10
Roxy '84 -> 8,5/10
Re-Swirl -> 8/10
Mr. Cappuccino -> 5/10

Średnia ocena:
7,75/10

Moja ocena albumu:
8/10

Ew. sorry za błędy.

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 458 dni temu
Wysłany: 22-03-2012, 21:56  

Zdecydowanie mroczne , klimatyczne i ciężkie produkcje . Nie wszystkie utwory przypadły mi do gustu , ale do auta żeby pozamulać jak znalazł :)

Sin City , The Doorway -> tylko te dwa utwory przypadły mi do gustu , ale i ch poziom jest mistrzowski !

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu