"Retro to nowy klub w Częstochowie dla ludzi wymagających i ceniących sobie komfort oraz dobrą zabawę.
Oddajemy do Twojej dyspozycji:
*Strefę "DANCE" przepełnioną muzycznymi klimatami z całego świata, mieniącą się w kilkudziesięciu lustrzanych kulach,
*Strefę "VIP" - salę lodową z ekskluzywnym i nieszablonowym wystrojem, zabierającym Cię poza nudną, codzienną rzeczywistość,
*Strefę "KLUBOWĄ" - poczuj ten klimat gdzie muzyka i panująca tu atmosfera przeniosą Cię w kilka chwil na najgorętszą z wysp - Ibizę...
Dance Club RETRO
Częstochowa, ul. Gajcego 2
(przy Promenadzie - dawna Panorama)
www.clubretro.pl"
Bardzo fajny klub. Jak dla mnie wszystko na plus

Wstęp do 20 zł, Nowoczesne sale, miły personel, wysoka kultura, bardzo dobra ochrona. Wszystko świetnie dopracowane, na najwyższym poziomie. Zachowanie ochrony jak dla mnie wielki plus, rzadko kiedy spotyka się ją na takim poziomie. Podoba mi się to że jest zakaz wchodzenia z drinkami, napojami itp na parkiet i jest to egzekwowane, nawet gdy stoisz jedna noga na parkiecie zostaniesz poproszony o cofniecie się. Muzyka, dj równie dobrze. Na sali głównej muzyka alternatywna przy której każdy dobrze się bawi, w strefie klubowej elektronika rożnego rodzaju. W klubie często pojawiają się jacyś wokaliści, Dje. Polecam