Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Breakfast - Breakfast
Autor Wiadomość
JADD 
Classic Trance Fan

Dołączył 1089 dni temu
Wysłany: 15-12-2011, 12:18  

Wydaje mi się ,że będzie to najlepsza (obok płyty Moonbeama ) płyta tego roku dla mnie :D

Profil Facebook

Monic87 

Pomogła: 12 razy
Dołączyła 626 dni temu
Wysłany: 01-01-2012, 21:37  

Dobry album, kilka świetnych utworów, które szczególnie wpadły mi w ucho to The Climb, Slow Motion, The Horizon, Remember, Tetsuo, The Cave :taaanyyy: Pozostałe w zasadzie bez większej rewelacji, ale na pewno warte przesłuchania. No i w końcu jakiś album bez zbędnych vocali :)

Siveen 
Hala Madrid!

Dołączył 1057 dni temu

Wysłany: 03-01-2012, 23:08  

Album świetny to po 3 przesłuchaniach. Jak jeszcze bardziej się wgłębie coś więcej napiszę. Nasuwa mi się tylko jedno pytanie jak mogłem przeoczyć takie cudo jak Slow Motion które już w 2010 było na kompilce Ferrego i której to słuchałem paro krotnie? Wiodcznie gust się zmienia. :)
"Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 458 dni temu
Wysłany: 01-05-2012, 21:23  

Breakfast , moim zdaniem jeden z wielu niedocenianych na dzisiejszej scenie „Tresnowej” . W moich oczach jest dobrym producentem , miewa gorsze i lepsze produkcje . Śledzę jego poczynania jak mogę . Ma swój wypracowany styl , który znawca może od razu wysłuchać ; ) Nareszcie miałem okazję przesłuchać jego albumu o nazwie „Breakfast” , nazwa co najmniej oryginalna , nie wiem czym się kierował nadając taki tytuł albumu , który brzmi tak samo jak jego przydomek . Nie mniej jest oryginalnie co jeszcze podkreśla bardzo fajnie zaprojektowana okładka . Pierwszy odsłuch wykonałem na szybko , i powiem wam , że w ogóle produkcje do mnie nie trafiły .Drugi odsłuch wykonałem ucząc się Matematyki oraz języka Niemieckiego . Głośniki w tle grały sobie ten album , a ja zacząłem coraz bardziej przekonywać się do tych ambitnych dźwięków . I powiem wam , że potrzeba trochę czasu aby przekonać się do niektórych utworów . Już utwór wprowadzający jest kapitalny The Air Between , bardzo podoba mi się takie tajemnicze i progresywne granie . Utwór z numerem 2 The Climb , już w stylu Breakfast’a , kaaapitalny klimat , oj podoba mi się ! Następnie wita nas „powietrzna gitara” , utwór gorszy od pierwszych dwóch niemniej trzymający poziom . IV utwór z również oryginalną nazwą , z również dziwnym breakiem , ale podoba mi się . Nietypowy klimatyczny utwór . pod numerem piątym kryje się „In session” , miły przerywnik pomiędzy utworami , ze specyficznymi dźwiękami Breakfast’a . Po przerywniku wita nas „sloł mołszyn” jako szósta pozycja na liście . Ten akurat nie w moim guście , jak dla mnie jest słabo , nie widzę tutaj nic ciekawego ;) 7. „The Horizon” od razu lepiej , powrócił do swoich brzmień , najbardziej uwielbiam w jego produkcjach , że są takie głębokie , te dzwięki w tle nadają charakteru produkcji , również utwór na plus . Kapitalna progresywna bomba . „Just Saw That Car” kryje się pod pozycją ósmą , i również nie przyciągnął mojej uwagi , po prostu leci bo leci . Nic tutaj specjalnego nie ma . Następnie wchodzi przyjemny przerywnik , i tutaj również jest dobrze . Trzyma poziom „In Session” , utwór na „+” . Szkoda , że melodia nie została rozwinięta bardziej ;) , następnie wyłania się nam „Give Me The 2 Tone (Flashover Rework)” , trochę długo się rozpoczyna , ale to nic , piękne jest wprowadzenie , ale wykończenie już nie . Mógł tą wejściową melodie jakoś dalej pociągnąć , fajnie się zapowiadało , a wyszedł z tego słaby utwór . Na kolejny szturm idzie „The Storm” , tutaj również bardzo dobrze i progresywnie co mi się podoba , jestem pod wrazeniem tych kapitalnie dobranych dźwięków . Dwunastym utworem jest „Remember” , oj trzyma nam pan poziom trzyma ! Już nie będę wspominał o tych kapitalnych dźwiękach w tle , to trzeba usłyszeć . Kolejna bardzo dobra produkcja ! Uwielbiam go ! Gdybym miał wybierać pomiędzy mrocznymi dźwiękami Dakoty , a Breakfastem wybrałbym bez zastanowienia tego drugiego ! Jakie to są niezwykle przemyślane i inteligentne utwory . Zabieram się za odsłuch tajemniczego utworu o nazwie „Tetsuo” , dosyć mocno się zaczyna . Jak dla mnie chyba najlepszy utwór z całego albumu , niesamowicie budująca napięcie produkcja , wszystko tutaj jest idealne . Breakfast mistrzu ! Przedostatnia produkcja o nazwie „The Cave” jest już nieco inna niż te wszystkie utrzymane w klimacie mistrza , tutaj jest już naprawdę progresywnie , osobiście mi ten utwór nie podszedł . Ostatnim utworem na krążku jest : „Bloom” I jest swego rodzaju epilogiem zwieńczającym kapitalny album . Trochę długo się zbierałem na odsłuch tego dzieła , ale wreszcie znalazłem czas . Nie żałuję ! Czasem warto odskoczyć od tego Upliftingu ; ) Jak dla mnie TOP 5 albumów 2011 roku , bez wątpienia , ocena jaką wystawiam to 8/10 z czystym sumieniem .
Ostatnio zmieniony przez zeneq 02-05-2012, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  

Profil Facebook

Warrior 

Dołączył 864 dni temu
Wysłany: 02-05-2012, 08:25  

Może lepiej jakby tekst był napisany w formie:
tytuł utworu - bla bla bla 1
tytuł utworu - bla bla bla 2
tytuł utworu - bla bla bla 3
itd
odnośnie albumu się nie wypowiadam bo nie słyszałem jeszcze i się nie zapowiada na to nawet. ^^

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 458 dni temu
Wysłany: 02-05-2012, 09:27  

Warrior - 02-05-2012, 08:25 napisał/a:
Może lepiej jakby tekst był napisany w formie:
tytuł utworu - bla bla bla 1
tytuł utworu - bla bla bla 2
tytuł utworu - bla bla bla 3
itd
odnośnie albumu się nie wypowiadam bo nie słyszałem jeszcze i się nie zapowiada na to nawet. ^^

To polecam przesłuchać , jeśli lubisz jakąś odskocznie od dzisiejszych słabych kawałków ;)

Profil Facebook

Siveen 
Hala Madrid!

Dołączył 1057 dni temu

Wysłany: 02-05-2012, 10:21  

zeneq, mi sie tam taka forma podoba , tylko mógłbyś "pogrubić" tytuły utworów. A że ktoś nie chce słuchać? Jego wielka strata ;)
"Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 458 dni temu
Wysłany: 02-05-2012, 21:27  

Siveen napisał/a:
tylko mógłbyś "pogrubić" tytuły utworów.

Zrobione :)

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu