Pomógł: 9 razy Wiek: 23 Dołączył 530 dni temu Posty: 1055 Skąd: Skierniewice
Wysłany: 08-01-2012, 20:34
Gdzie wy tu widzicie większe ambicje niż w TOP20 Armina? Na 20 kawałków, 14 to TE SAME POZYCJE, a tylko 6 pozostałych się różni. Porównajmy
Cytat:
19. Ankhen - Always Look Back 18. Sebastian Brandt - Ashes 16. Armin van Buuren - Blue Fear (Orjan Nilsen Remix) 12. Orkidea - Unity (Solarstone's Pure Mix) 06. Armin van Buuren - Coming Home (Arctic Moon Remix) 05. Bjorn Akesson - Painting Pyramids
vs
Cytat:
Armin van Buuren feat. Laura V - Drowning (Avicii Remix) Dash Berlin feat. Jonathan Mendelsohn - Better Half Of Me (Club Mix) Emma Hewitt - Colours (Armin van Buuren Remix) Gaia - Stellar Andy Moor feat. Sue McLaren - Fight The Fire Ferry Corsten vs. Armin van Buuren - Brute
Szczerze? Wg. mnie rozkłada się pół na pół. W ASOTowym głosowaniu - housowy remix Drowning, obciachowy wokal w Better Half Of Me, słabe wydanie aliasu Gaia - powiedzmy że to mogło się nie podobać. A reszta? ASOT nie odstaje. Bitch please, ile można banalnych upliftów Arctica Moona (a ten remix z oryginałem ma chyba zbyt dużo wspólnego), bardzo (!) nudny remix Orjana, no ale przecież remix klasyka... Ashes, Painting Pyramids, Unity - OK, ale to po prostu melodyczne chwytające za kark upliftingi, jakich w tym roku pojawiła się cała masa.. Dużo bardziej powinien się podobać elektryzujący "Fight The Fire" czy "Brute" (którego ja nie lubie, ale nie dane było mi przy nim chociażby poskakać) - choćby dlatego, że to jest coś nowego. I nie słyszałem, żeby jakoś bardzo się wam nie podobał.
Nie chce się kłócić, do czego zmierzam - po co takie hejtowanie Armina na każdym kroku?
Gdzie wy tu widzicie większe ambicje niż w TOP20 Armina? Na 20 kawałków, 14 to TE SAME POZYCJE, a tylko 6 pozostałych się różni. Porównajmy
Cytat:
19. Ankhen - Always Look Back 18. Sebastian Brandt - Ashes 16. Armin van Buuren - Blue Fear (Orjan Nilsen Remix) 12. Orkidea - Unity (Solarstone's Pure Mix) 06. Armin van Buuren - Coming Home (Arctic Moon Remix) 05. Bjorn Akesson - Painting Pyramids
vs
Cytat:
Armin van Buuren feat. Laura V - Drowning (Avicii Remix) Dash Berlin feat. Jonathan Mendelsohn - Better Half Of Me (Club Mix) Emma Hewitt - Colours (Armin van Buuren Remix) Gaia - Stellar Andy Moor feat. Sue McLaren - Fight The Fire Ferry Corsten vs. Armin van Buuren - Brute
Szczerze? Wg. mnie rozkłada się pół na pół. W ASOTowym głosowaniu - housowy remix Drowning, obciachowy wokal w Better Half Of Me, słabe wydanie aliasu Gaia - powiedzmy że to mogło się nie podobać. A reszta? ASOT nie odstaje. Bitch please, ile można banalnych upliftów Arctica Moona (a ten remix z oryginałem ma chyba zbyt dużo wspólnego), bardzo (!) nudny remix Orjana, no ale przecież remix klasyka... Ashes, Painting Pyramids, Unity - OK, ale to po prostu melodyczne chwytające za kark upliftingi, jakich w tym roku pojawiła się cała masa.. Dużo bardziej powinien się podobać elektryzujący "Fight The Fire" czy "Brute" (którego ja nie lubie, ale nie dane było mi przy nim chociażby poskakać) - choćby dlatego, że to jest coś nowego. I nie słyszałem, żeby jakoś bardzo się wam nie podobał.
Nie chce się kłócić, do czego zmierzam - po co takie hejtowanie Armina na każdym kroku?
Z prawie wszystkim się zgadzam tylko znajdz mi drugi taki kawałek jak Unity z tamtego roku?
_________________ All-time favourite: Airbase - Escape LAST.FM: http://www.lastfm.pl/user/PeterwhitePL "Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming
Pomógł: 17 razy Wiek: 22 Dołączył 522 dni temu Posty: 1671 Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-01-2012, 22:42
Siveen napisał/a:
Z prawie wszystkim się zgadzam tylko znajdz mi drugi taki kawałek jak Unity z tamtego roku?
Dokładnie, wrzucenie Unity do wora z upliftami to pomyłka, dla mnei to jeden z najlepszych kawałków tamtego roku, gdzie tam jest banalny uplift? Nie ma: chujowego kicka, białego szumu, brzmień jak wszędzie, lamerskiego breaka. To jest świetny choon.
Franzi napisał/a:
I jestem chyba jedyną osobą która nie jara sie We Control Sunrise, kompletnie nie czaje tej nuty, ok da się posłuchac ale dla mnei nic nowego, zwykly vocal i uplift.
Powiem brutalnie - nie czuj się z tego powodu wyjątkowa, jest pewne grono osób, które też nie rozumie hype'u na ten track. ;p
Cytat:
Bo to Armin, to samo mówiłem na SB, że tam to wszyscy wybrzydzają, jak jest Yearmix to jadą każde przejście i wokalowe tracki (które to Armin wmiksowuje, bo ludzie ich słuchają, pokażcie mi gdzieś jego winę w umieszczaniu tam kawałków wokalnych). Jak TOP to znowu kaszana, kicha, same crapy. A u nas kiepska Gaia na podium, świetne Unity nawet nie w pierwszej dziesiątce. Żeby nie było nieporozumień - niuanse w wyborze tracków i w zwycięzcy sprawiły, że zdecydowanie lepiej mi się słuchało naszego TOPu, ale hejty na tamten są niezasłużone.
Pomógł: 10 razy Wiek: 17 Dołączył 1089 dni temu Posty: 334 Skąd: Sandomierz HSO
Wysłany: 11-01-2012, 20:13
Jakoś nie mogłem się zebrać żeby coś napisać na podsumowanie forumowego top. Wyniki w dużej części pokryły się z Arminowym Top20, więc nie za bardzo można tu mówić o zaskoczeniu. Utwory zajmujące podium według mnie zasłużyły na taki wynik. Czekam na więcej tego typu audycji forumowych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum