Pomógł: 17 razy Wiek: 22 Dołączył 522 dni temu Posty: 1671 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-10-2011, 23:04
zeneq93 napisał/a:
i nie wiem dlaczego każdy jedzie po Arminie .
Bo ten kawałek jest kiepski, czy też inaczej - o ile nie wszyscy są tu fanboyami Armina ( ja się absolutnie nie poczuwam) to na pewno wszyscy są fanboyami trance i po prostu ciężko słuchać jest innego gatunku od producetna trancowego na forum trancowym, jakby na to nie patrzeć.
zeneq93 napisał/a:
Z tym się nie zgadzam , te kawałki bardzo mi się podobają i jak najbardziej zasługują na noszenie gatunku trance .
A ode mnie 485 tys. głosów na tak dla Kendziora, ja nie mogę wprost słuchać Turbulence -.-
Wysłany: 17-10-2011, 18:23
hmm wlasnie obczajam ten temat i zupelnie nie rozumiem nagonki na utworek.. powiem tak.. asot 530 bardzo dobry natomiast to co armin zagral jako pierwszy utwor czyli tak przez was tyrany guetta moim zdaniem to swietny remix. nie slyszalam tego w oryginale ale to co armin z tym zrobil uwazam ze jest genialne ! od czwartku katuje to w kolko i naprawde wielkie brawa. zapowiada SIE ostra jazda na parkiecie i to jest wlasnie jeden z tych kawalkow ktory zedrze mi buty jak tylko bedzie okazja.. takze przykro przykro ze nie doceniacie moim zdaniem Without you jest MEGA dobry i po prostu robi ze mnie zwierzaka, pomijajac szalenstwo parkietowe, utwor chwyta za serce moim zdaniem bardzo dobry wokal w breakdownie i poza tym mocny bass ktory zawala sufity.. kocham trance , lagodny trance wokalowy taki ze wyc sie chce ale ten utwor moim zdaniem jest niesamowity i uwalnia moj umysl i cialo kawalek z powerem i o to wlasnie chozi, nie kazdy musi to rozumiec... zreszta guetta niegdys mial okazje zagrac na sensation i chwala mu za to co wtedy z nami zrobil heh po prostu zrobil rozpierduche, pokazal jak sie gra... ale to bylo dawno.. teraz leci radiowo komercyjnie ale nie kazdy jest na tyle twardy zeby pozostac przy swoim
utwor oceniam na milion z plusem ;] a teraz |> play....
** Dodano: 17-10-2011, 18:34 **
Kendziooor napisał/a:
Kiedyś jak jechałem po fanboyowaniu Arminowi (apropos aliasu Gaia, który bez względu na kawałek był zawsze chwalony) na tej stronie to zostałem wyśmiany. Dzisiaj się to potwierdza - to jest dalej fanboyowanie, bo jeden remix potrafi sprawić że z fanów Armina stajecie się jego wrogami... Zawiodłem się na was Ten kawałek nie ma nic wspólnego z Trance, ale kolesiowi, który od dwóch dekach robi Trance chyba ma prawo się to już znudzić, i czasem przynajmniej odskoczyć na inny tor muzyki. Dziesiątki genialnych singli potrzebnych było, żeby legenda Armina urosła, a jeden kawałek ma wystarczyć, żeby ta legenda się załamała? Ja rozumiem, audycja Trancowa, król Trance itp itd... Dajcie jednak poeksperymentować. Dziś wyszło słabo, jutro wyjdzie słabo, pojutrze wyjdzie beznadziejnie, ale może za tydzień wyjdzie genialna mieszanka Big Room Trance i House? Never-know. Jeszcze bardziej łape rotfla jak widzę waszą nienawiść do Guetty... To, że jego kawałki są puszczane w radiu obok takich pseudo jak Florida czy Rihanna, a jego teledyski mają miliony wyświetleń od samych nastolatków - nie znaczy to, że ten facet niczego nie potrafi. Przeciwnie, jego kariera muzyczna jest jeszcze dłuższa niż Armina, zainteresowanym polecam o tym poczytać. Po dziś dzień koleś jest genialnym i niekomercyjnym DJem z uznaniem w klubach "all aroudn the world", o czym w radiu raczej się nie słyszy. Ma równie ciekawą audycje będącą małą odskocznią od tego disco-popu, który zdarza mu się tworzyć. Facet ma sowje 5 minut i to wykorzystuje, bo taka okazja już mu się nie nadarzy. Jeszcze niecałą dekadę temu częstował uszy takimi hitami jak "Love Don't Let Me Go", których przesłuchuje się z chęcią do dzisiaj. Dla wielu z was współpraca z Guettą to poniżenie się... dla mnie wręcz przeciwnie, nowy horyzont. Armin pokazał, że jest wszechstronny i potrafi coś innego niż "6 minut ŁUP ŁUP i minute tararara" jak to moja siostra określiła Trance Proszę też nie wciskać kitu, że ten utwór jest taki beznadziejny... Typowy House, zdecydowanie bliżej progg niż Electro, a takie utwory nie raz gościły już w ASOT (w niektórych audycjach z powodzeniem brzmią już w standardzie, przykładem genialna audycja Rogera Shaha). Kawałek jest jednocześnie melodyczny i skoczny, jak wy to mówicie parkietowy killer. Armina słowa trafiają w sedno - "Don't be a prisoner of your own style" - niestety z przykrością stwierdzam że większość z was ma ciągle klapki na oczach. Kiedy obok siebie znajdą się dwa nazwiska - Guetta i van Buuren, wywołujecie burzę... A kiedy wychodzą takie kawałki jak AK47 czy Turbulence, które z Trance nie mają KOMPLETNIE NIC WSPÓLNEGO (bo Trance to melodia, uczucie) widze tylko same pozytywy w postaci komentarzy "ale kosa" Smutne to, bo jeśli kiedykolwiek udałoby mi się zostać producentem, to nie miałbym zamiaru tkwić w tym samym stylu przez lata, widzę wiec że ja szans na karierę bym nie miał. Wielu producentów zmienia swój styl i wygląda na to, że nie opłaca się być sławnym - popularni Arty czy van Buuren są ostatnio objeżdzani po całości, a mniej topowi Mat Zo (którego sława minęła) czy Mike Foyle (jeszcze nie nadeszła) bez problemów mogą się pobawić tymi szufladkami, w których sporo osób niestety ciągle siedzi.
Oczywiście nie popadajmy ze skrajności w skrajność - to, że Armin zrobił coś odmiennego, nie znaczy że trzeba to od razu uwielbiać. Remix ten nie zasługuje jednak na taką lawinę złych komentarzy - jedyne na co zasługuje to kilka odsłuchów więcej, bo szczerze mówiąc, mi się podoba i podejrzewam, że gdyby tytuł filmu na YouTube nie zawierał tych trzech znanych nazwisk, takiego dientuzjamu by nie było.
EDIT: Żeby nie był gołosłownym... http://asot-only.pl/orjan...13117.htm#80852 Kawałek Orjana z tego samego epizodu ASOT, Trancem to na pewno nie jest, a proszę przejrzeć komentarze...
Pomógł: 3 razy Wiek: 20 Dołączył 667 dni temu Posty: 644 Skąd: Przemyśl
Wysłany: 18-10-2011, 16:59
Podpisuje sie pod zdaniem Kendziooora ! Dodam jeszcze że nie rozumiem tej całej afery... co z tego że armin zagrał guette? czy to jakaś zbrodnia? i przekreśla całą jego kariere? dziwi mnie to. Ludzie dajcie upust emocjom wielu z was jest zbyt wrogo nastawiona do tej sytuacji, a komentarze typu "shit, brak słów, beznadzieje" dziwią mnie najbardziej bo nie rozumiem do czego mają się odnosić, czy do tego że beznadziejny remix? czy do tego że armin zremixował guette? Może i jestem dziwny ale mi się nawet podoba ten remix... co z tego że to nie jest pure trance, kawałek sam w sobie nie jest zły.
Nie wiem czemu ma to służyć ale ostatnio na naszym forum zauważyłem że nastał czas na ciągłe narzekanie na to co robi armin i co się dzieje z muzyką trance, armin jest tylko człowiekiem i ma do tego prawo żeby zagrac inny styl w swojej audycji i krytykowanie go za ten "wybryk" jak to nazywacie jest po prostu śmieszne.
"Zawiodłem się na was" słowa Kendziooora najlepiej odnoszą się do tej całej afery.
Nie wiem czemu ma to służyć ale ostatnio na naszym forum zauważyłem że nastał czas na ciągłe narzekanie na to co robi armin i co się dzieje z muzyką trance, armin jest tylko człowiekiem i ma do tego prawo żeby zagrac inny styl w swojej audycji i krytykowanie go za ten "wybryk" jak to nazywacie jest po prostu śmieszne.
"Zawiodłem się na was" słowa Kendziooora najlepiej odnoszą się do tej całej afery.
Ja powiem tak. Z muzyką trance (w moich oczach melodyczny uplift) nic się złego nie dzieje, a nawet jest odwrotnie. Armin ma do tego prawo oczywiście. To co gra i produkuje jest jego sprawą. Jednak ja też mam prawo powiedzieć ,że mi to w ogóle nie odpowiada a obecnych asotów nie trawie. To ,że nastał czas na narzekanie według mnie ma swoją przyczynę. Najlepiej jednak darować sobie większe oburzenie w tej materii i zwyczajnie przestać słuchać czegoś co nam się nie podoba. "Armin to nie cały trance". Obecnie tworzy się tyle audycji/produkcji ,że KAŻDY znajdzie coś dla siebie.
Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył 1057 dni temu Posty: 338 Skąd: Zduńska Wola/Poznań
Wysłany: 18-10-2011, 21:00
Mnie ta cała sytuacja śmieszy. Dla mnie Armin jako producent i remikser skończył się na Imagine (z małymi wyjątkami np. Gaia, oprócz Stellar czy jakoś tak) i tego nie kryje ale mam do niego respekt a tu nagle wszyscy mega atak na Armina. Jakby to Armin nagle z głębokiego undergroundu wyszedł do mainstreamu. Dla mnie on od paru już lat ma komercyjne zapędy więc ten remix mnie nie dziwi. Więcej szacunku dla niego. I posłuchajcie tego remiksu już gdy emocje opadną , bo czy on jest aż taki zły? Na pewno Armin dużo wycisnął z tego utworu nawet Usher daje radę. Co prawda nie jest to muzyka jakiej słucham ale po samych dwóch nazwiskach spodziewałem się mega crapu a tak nie jest, na jeden odsłuch daje radę na jakiejś komercyjnej potańcówie w typowym polskim klubie nastawionym na zysk pewnie bym potupał z braku fajnej muzyki. Ale też prawda jest taka , przynajmniej ja mam takie wrażenie że bardziej wytwórni zależało na tym remiksie niż Arminowi. Takie dwa nazwiska dają gwarancję zysku. To smutne ale prawdziwe. A jeszcze jedna dygresja gdyby duża część słuchaczy dzisiejszych asotów nie wiedziała że to remix dla kawałka Guetty to sra** by w gacie jaki to wspaniały i odkrywczy remix Armina który kolejny raz pokazuję czym jest trance :-p
A i jeszcze jedno taki fajny kontrast, dużo osób piszę że fajnie że Armin szuka czegoś nowego i nie zamyka się w jednym stylu i robi remix np dla takiego Guetty. A w tym samym asocie świetny bootleg od Barta Classena dla Massive Attack czyli dla świetnej alternatywnej ekipy , do tego kawałek będzie udostępniony za darmo. Wolałbym żeby Armin szedł w tym kierunku.
_________________ All-time favourite: Airbase - Escape LAST.FM: http://www.lastfm.pl/user/PeterwhitePL "Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming
Równie dobrze mogłeś dać jakikolwiek inny filmik gdzie ludzie się bawią przy dowolnym stylu muzycznym. Na przykład z jakiegoś typowego wixiarskiego klubu
Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył 1057 dni temu Posty: 338 Skąd: Zduńska Wola/Poznań
Wysłany: 19-10-2011, 16:15
To że na tym filmiku ludzie się dobrze bawią nie oznacza że ten numer jest jakiś niesamowity. Tak samo miliony osób na całym świecie szaleje przy utworach Lady Gagi i czy to coś znaczy? Dla mnie nie.
_________________ All-time favourite: Airbase - Escape LAST.FM: http://www.lastfm.pl/user/PeterwhitePL "Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum