Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Arctic Moon 2011
Autor Wiadomość
Hajzer 

Dołączył 577 dni temu

Wysłany: 24-09-2011, 13:00  Arctic Moon 2011

Rozmawiał - Hajzer, a za pomoc dziękuję Maćkowi, Kamilowi, i Monice :)

1. Asot-Only: Od naszej ostatniej rozmowy minął już cały rok. Czy w tym czasie w Twojej karierze muzycznej wydarzyło się coś, co szczególnie utkwiło Ci w pamięci, albo miało wpływ na Twój dalszy rozwój?

Arctic Moon: Wydarzyło się sporo rzeczy a szczególnie remixy dla takich artystów jak m.in. Armin van Buuren, Aly & Fila, Binary Finary, singiel Adelaide, no i co najważniejsze w końcu zacząłem dostawać coraz więcej bookingów, w tym roku grałem już w Holandii, Polsce, Egipcie, Niemczech, Czechach, w planach są Włochy, Singapur, Hiszpania, Indie, UK.

2. Asot-Only: Stałeś się jeszcze bardziej rozpoznawalny, możemy Cię usłyszeć dwa razy w tygodniu na antenie radia ah.fm w audycji Emphase Selection, współtworzonej wraz z Mike Windem. Nie myślałeś nigdy o własnej, cotygodniowej audycji radiowej?

Arctic Moon: W planach mam stworzenie podcastu, ale jeszcze nie wiem czy cotygodniowego, bo wszystko zależy od czasu, a jak na razie większość poświęcam na produkcję. Teraz mamy wysyp różnego rodzaju audycji radiowych i chciałbym, żeby moja wyróżniała się na tle innych, więc muszę dobrze ją zaplanować.

3. Asot-Only: Czy uważasz że robienie coraz więcej "pop trancowych" produdkcji to dobry pomysł, tylko po to by trafic do większej ilości odbiorców?

Arctic Moon: To zależy jakie kto ma priorytety, jeżeli ktoś chce być typowo komercyjnym artystą i zależy mu na jak największej sprzedaży to będzie robił pop trance czy też house (chociaż ten pierwszy gatunek bardziej nazwałbym po prostu pop albo dance, bo z trance to ma mało wspólnego). Niestety tak wygląda dzisiejsze zapotrzebowanie na muzykę, ludzie wolą słodkie wokaliki i proste, chwytliwe melodie. Na szczęście jest też dużo artystów, którzy zostają wierni swoim ideałom i nie zmieniają stylu tylko dlatego bo dany gatunek w danym momencie jest modny i to mnie cieszy.

4. Asot-Only: Obserwując polską scenę muzyczną nie da się ukryć, że największe agencje eventowe zapraszają wciąż tych samych, sprawdzonych artystów, zapominając o młodych i ambitnych producentach. Jak myślisz, dlaczego tak się dzieje?

Arctic Moon: „Cudze chwalicie, swego nie znacie” myślę, że to powiedzenie najlepiej określa rynek eventowy w Polsce. Mamy wielu utalentowanych artystów a niestety w większości przypadków są oni tylko mało liczącym się wypełniaczem line upu pośród zagranicznych DJów. Zagraniczne agencje jakoś nie mają problemu zapraszać Polaków na imprezy i umieszczać ich dużą czcionką na plakatach. Wina po części leży też w klubowiczach, którzy znają tylko sprawdzone nazwiska i rzadko kiedy są skłonni wydać pieniądze na nowych, mniej znanych artystów. Dlatego też agencje boją się zapraszać nowe twarze, bo dla nich liczy się jak największa frekwencja i nie chcą ponieść strat.

5. Asot-Only: Jak wyobrażasz sobie przyszłość trance? Wiadomo, muzyka cały czas ewoluuje i za parę lat będziemy słuchać nieco innych jej odmian.

Arctic Moon: Ciężko przewidzieć, co będzie w przyszłości, ale myślę, że nastąpi jeszcze większe pomieszanie gatunków i ciężko będzie zdefiniować czy to, co słuchamy to nadal trance, czy może house, a może pop. Ja jednak liczę na to, że pozostanie dużo artystów tworzących czysty, prawdziwy trance.

6. Asot-Only: Czy jest ktoś, z kim chciałbyś współpracować w najbliższej przyszłości przy tworzeniu nowych nagrań?

Arctic Moon: Aly & Fila, Bryan Kearney, Philippe El Sisi – już są plany tych kooperacji

7. Asot-Only: Przyzwyczaiłeś nas już do tego, że nie należysz do seryjnych producentów – wydajesz mniej, a mimo to Twoi słuchacze z niecierpliwością oczekują na kolejne pozycje w kalendarzu wydawniczym. Może nam zdradzisz, nad czym obecnie pracujesz?

Arctic Moon: Obecnie pracuję nad nowym singlem i kilkoma produkcjami dla innych osób. Od teraz staram się ograniczyć ilość remixów i bardziej skoncentrować się na własnych trackach i współpracach.

8. Asot-Only: Jak twoja rodzina odbiera to czym się zajmujesz? Czy wyraża podobne zainteresowanie muzyką trance jak Ty? A może wręcz przeciwnie, stara się jej unikać?

Arctic Moon: Moja rodzina zupełnie nie jest zainteresowana muzyką trance, ale też nie przeszkadza im to, że robię ten styl i zawsze cieszą się z każdego sukcesu.

9. Asot-Only: Jak traktują Cię przypadkowo napotkani ludzie? Czy potrafisz wyjść spokojnie na ulicę ze świadomością, że nikt Cię nie zaczepi, nie zapyta o autograf czy nie poprosi o zdjęcie?

Arctic Moon: Hehe raczej daleko mi do tego, aby być aż tak rozchwytywanym. W moim mieście to nawet Armin van Buuren mógłby sobie spokojnie chodzić ulicami, a i tak mało kto by go rozpoznał Trance nie jest tak popularny i medialny, żeby przypadkowi ludzie kojarzyli artystów.

10. Asot-Only: Jak się czujesz gdy widzisz że pasja, której poświęcasz tyle czasu, ma sens? - kiedy Twoje produkcje są doceniane i grane przez najlepszych na świecie Djów

Arctic Moon: Nie ma co ukrywać, że jest to wspaniałe uczucie i napędza cię do robienia kolejnych, jeszcze lepszych utworów. Dzięki temu masz potwierdzenie, że robisz coś, co podoba się innym.

11. Asot-Only: Twoja kariera muzyczna rozwija się w tempie błyskawicznym. Nie boisz się, że kiedyś staniesz się "hurtownikiem" dla którego liczy się ilość, nie jakość?
Arctic Moon: Miejmy nadzieję, że nigdy to nie nastąpi Zawsze staram się poświęcać jak najwięcej czasu moim singlom i jeżeli nie jestem przekonany do utworu to wolę go nie wydawać.

12. Asot-Only: Wiadomo już, że zostałeś zaproszony przez duet Aly & Fila do zagrania w Sharm el Sheik z okazji celebracji FSOE 200. Czy to oznacza, że nawiązałeś bardziej przyjacielskie stosunki z egipskim duetem, co otworzyło Ci drogę do tego występu?

Arctic Moon: Aly & Fila, a tak dokładniej Fadi’ego znam już od jakiegoś czasu, zawsze byłem ich fanem, dlatego też postanowiłem dołączyć do labelu Future Sound Of Egypt. Właśnie to umożliwiło mi zagranie z okazji FSOE 200.

13. Asot-Only: Chciałbym Ci bardzo serdecznie podziękować za poświęcony czas i życzyć wszelkiej pomyślności w kolejnych latach. Gdybyś w tym momencie miał jedno jedyne życzenie na przyszłość, to czego byś sobie życzył?

Arctic Moon: Chciałbym sobie życzyć jak najwięcej szczęścia, bo myślę, że to jest w życiu najważniejsze Dziękuję również i pozdrawiam.

Cytat:
Tekst nie jest chroniony prawem autorskim, można go kopiować i rozpowszechniać na inne serwisy ale bardzo bym prosił o uwzględnienie skąd owy wywiad pochodzi Dziękuję

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 368 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 13:07  

Niesamowicie pozytywny wywiad , podoba mi się postać Tomka . A co do kawałka jaki stworzył , uważam iż True Romance jest nie do pobicia !

Profil Facebook

Bujnos 
Trance Family!

Zaproszone osoby: 1
Dołączył 403 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 13:58  

Wywiad ciekawy, przy 4 pytaniu bardzo fajnie odpowiedział :) A jeśli chodzi o jego utwory/remixy, to Coming Home wymiata :super: :super:
"Ludzie myślą, że jeśli mi się podoba dany utwór, to znaczy, że jest dobry. Gówno prawda - jeśli Ty myślisz, że dany utwór jest dobry, to znaczy, że jest dobry. Nie ma nic bardziej osobistego niż własny gust muzyczny" - Armin Van Buuren

Profil Facebook

eQus 
Leon Bolier#

Zaproszone osoby: 3
Dołączył 607 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 14:01  

Podoba mi się ten wywiad ;) Pytania dobrze sformułowane , tak jak napisał Tomek życzmy szczęścia.

Profil Facebook

Klubowiczka3 
A State Of Trance

Dołączyła 377 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 14:58  

Bardzo interesujący wywiad, długo na niego czekałam :) Ps. Rozmawiałam jakiś czas temu z Thomasem, podobno szykuję się nowy singiel pt. Starships Over Alice. Miejmy nadzieję, że to się potwierdzi :)

matush77 
.::Addicted to Trance::.

Zaproszone osoby: 1
Dołączył 657 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 18:10  

Bardzo fajny wywiad. Dobrze się go czytało ;) Tomkowi życzę powodzenia w dalszej karierze :)

Profil Facebook

yarkee 

Dołączył 587 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 18:59  

Dobry wywiad, mógłby być jeszcze o kilka pytań dłuższy ;) Zatem szczęścia życzę :] i ... widzimy się 26 listopada w Poznaniu :jupi:

Oczywiście czekam na nowe produkcje :hyhy:

Monic87 

Pomogła: 12 razy
Dołączyła 536 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 19:52  

Cytat:
Aly & Fila, Bryan Kearney, Philippe El Sisi – już są plany tych kooperacji

Mnie najbardziej zainteresowała ta część :D Myślę, że będzie na co czekać :)

Adam 
Love in a Trance

Dołączył 405 dni temu
Wysłany: 24-09-2011, 20:03  

Naprawdę bardzo interesujący i dobry wywiad. Przyjemnie się go czyta ;) pytania schłudnie sformułowane i cieszę się, że nie są banalne tylko dotyczą ciekawych kwestii. W wywiadzie też jest obecna szczypta humoru :ok: Duże uznanie dla Tomka jak i autora :) Życzę szczęścia :P

Warrior 

Dołączył 774 dni temu

Wysłany: 24-09-2011, 20:05  

Świetny wywiad, dodam od siebie małe co nieco do dwóch pytań:

pytanie 6 o kooperacji z Aly & Fila i innymi: czekam z niecierpliwością na owoce tej współpracy

pytanie 9 co do rozpoznawalności na ulicach - dokładnie tak samo jest w moim mieście. Baaaaa: uważam, że jest tak w całej Polsce. Myślę że polacy to tylko Schwarzeneggera i Stallona z aktorów, a z muzyków to Wiśniewskiego i Dodę by rozpoznali... :/

:serce: True Romance - cytując innym tytułem: Forever in my Heart...

Queensland też niczego sobie :serce:

Odpowiedz do tematu