Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
Airbase - Escape (Original Mix)
Autor Wiadomość
Mattius 

Zaproszone osoby: 1
Dołączył 855 dni temu
Wysłany: 08-11-2010, 01:43  Airbase - Escape (Original Mix)

Coś pięknego, urzekającego. Utwór był klasykiem ostatniego ASOT'a i nie było chyba osoby, której by się nie spodobał. Jeden z najlepszych trance'owych utworów jakie słyszałem.

Profil Facebook

Jichynn 
Walet Trefl

Dołączył 1056 dni temu
Wysłany: 08-11-2010, 20:23  

Cokolwiek miałbym napisać o tym utworze to chciałbym to zrobić w samych superlatywach. Absolutny i niezaprzeczalny klasyk. Przyznam się także bez wstydu, kiedy w 2005 roku miałem przyjemność słuchać ten utwór na ASOT-ach to o mało się nie popłakałem ze wzruszenia. Ja... facet. I to jest jedyny jak dotąd trensowy utwór który coś takiego ze mną zrobił.

Ciekawi i nurtuje mnie także czy motyw główny tego utworu to wytwór Jezpera czy może autor zaczerpnął go z jakiegoś klasyku tak jak William Orbit w swoim Adagio? Odnoszę wrażenie, że gdzieś coś takiego już słyszałem. Byłbym wdzięczny za info.

Kanar 

Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 08-11-2010, 22:32  

Nie mam nic do dodania do tego co napisał mój przedmówca. Escape był, jest i będzie czołowym klasykiem muzyki transowej. Piękny motyw, melodia wszystko co usłyszymy w tym utworze, jest co najmniej wybitne, genialne i perfekcyjne. Przez takie klasyki, będę słuchał tej muzyki do końca zycia.

PERRY ONLY

breakfast 
DARK HARBOUR <3

Dołączył 1052 dni temu
Wysłany: 17-11-2010, 21:52  

Escape to dla mnie bardzo wzruszający utwór. Piękne arcydzieło , jest w moim top 10. Rewelacyjny w każdej sekundzie ... każda sekunda przepełnia mnie samymi pozytywnymi emocjami ... coś pięknego :placze: . Podobne wzruszenie wywołuje u mnie Airbase- Pole Position 2003!! . Magia po prostu magia :placze:
Jakby to powiedział spiker NBA : I love this game!!

alex92 

Dołączył 458 dni temu
Wysłany: 03-09-2011, 23:28  

Jeden z najlepszych numerow jakie slyszalem w zyciu , absolutna czolowka :choon:

jagiellon 

Dołączył 514 dni temu
Wysłany: 08-01-2012, 01:45  

Jeden z najpiękniejszych utworów jakie w życiu słyszałem. Poznałem ten utwór, we wspomnianym wyżej, 480. epizodzie ASOT. Pamiętam jak siedziałem wzruszony i zasłuchany w ten utwór. Coś pięknego ! Dalej się dziwię, że ten breakdown został wymyślony przez człowieka. Jezper - Geniusz ! :padam:

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

JADD 
Classic Trance Fan

Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 08-01-2012, 12:22  

Kawałek genialny ,jeden z wielkich tworzących trance !

Profil Facebook

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 458 dni temu
Wysłany: 08-01-2012, 17:36  

Kawałek co najmniej świetny , breakdown chwyta za serce :zakochani: Jak dla mnie bardzo dobry utwór .

Profil Facebook

Siveen 
Hala Madrid!

Dołączył 1056 dni temu
Wysłany: 16-01-2012, 20:42  

Mój numer jeden. Na początku wydawał mi się tylko bardzo dobry ale do tej rangi dorósł przez te wszystkie lata , bo i chyba ja dojżałem i zacząłem doceniać inne rzeczy w muzyce i nie tylko.... Jak Jezper stworzył takie cudo? Jest tu wszystko głębia , piękny klimat , cudowny break z tym niesamowitym motywem po prostu wszystko. To już jest chyba coś więcej niż muzyka...
"Wielu komercyjnych DJ'ów rażąco gra dzisiaj muzykę pop. Są oni w niemożliwej sytuacji, chcą zostać wielkimi i bogatymi gwiazdami a przy tym zostać wiarygodni. W czasach kiedy Trance był wiarygodnym gatunkiem, starali się identyfikować z tą muzyką aby wyglądać 'cool' w oczach innych. Od tamtego czasu Trance stracił na wartości a następna generacja klubowiczów myśli teraz, że Euro Pop to Trance. Tak samo dzieje się obecnie w muzyce House." John '00' Fleming

alexa 

Pomogła: 10 razy
Dołączyła 354 dni temu
Wysłany: 17-01-2012, 19:07  

:zakochany: jak ja mogłam tego nie znać..

Odpowiedz do tematu