Wiek: 19 Dołączył 222 dni temu Posty: 45 Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 25-01-2012, 16:08
ACTA a pobieranie setów
Witam, po ostatnim szumie z ACTA zastanawiam się, czy legalne będzie pobieranie setów radiowych. Jak myślicie? Wydaje mi się, że według obecnego polskiego prawa nagrywanie z radia (sety takimi chyba są) jest dozwolone. Ciekawi mnie więc, jak to będzie po (przyjmijmy) wprowadzeniu tego paktu. Jeśli nie będzie można, to umarł w butach.
Jeśli to zły dział na taką dyskusję, wyrażam skruchę i proszę o przeniesienie.
Pomógł: 9 razy Wiek: 23 Dołączył 530 dni temu Posty: 1055 Skąd: Skierniewice
Wysłany: 25-01-2012, 22:59
DeJoker, z tego co mówisz wynika, że nie można, bo sety są uploadowane przez riperów bez zgody rozgłośni radiowych (które nie protestują, bo w sumie im to na rękę, ale kogo to obchodzi - winę ponoszą wszyscy: ripper: bo wrzucił, serwer, bo trzymał, ty, bo ściągnąłeś). I właśnie na tym polega cały kruczek ACTA, tak naprawdę NIC nie wiadomo...
Pomógł: 6 razy Wiek: 25 Dołączył 864 dni temu Posty: 903 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 27-01-2012, 15:18
trzeba nadmienić że to nie odosobniona sytuacja - w moim mieście zadeklarowało się ponad 600 ludzi, w pociągu jadącym do Katowic jechało bodaj 14 osób + kilkanaście dołączyło w samych Katosach. Musi być nas z 10 milionów, bo jak wyjdzie tylko 1 % to 100 tysięcy ludzi to już jest coś. Wyjście z domu na demonstrację nieco się różni od kliku "lubię to" na srejsbuku. Z całą moją antypatią do FB, przynajmniej w tym mu chylę czoła że to przez niego ludzie się zwołują. Fakt faktem, że jakby go nie było to pewno na NK byłaby jakaś akcja lub gdzieś indziej.
_________________ życie bez roweru powoduje raka płuc i choroby serca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum