Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
A State Of Trance 550 Anthem Contest

Jaki jest Twój wybór na hymn ASOT 550?
Shogun - 550
2%
 2%  [ 1 ]
W&W - Invasion
33%
 33%  [ 14 ]
Eco - A Million Sounds, A Thousand Smiles
30%
 30%  [ 13 ]
Sebastian Brandt - Mana
23%
 23%  [ 10 ]
Alpha Duo - 550 Anthem
9%
 9%  [ 4 ]
Głosowań: 42
Wszystkich Głosów: 42

Autor Wiadomość
Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 530 dni temu
Wysłany: 14-12-2011, 19:34  

No to jazda...
5. W&W - Invasion
Ten duet kompletnie do mnie nie trafia, podobnie jest i tym razem. Zupełnie nie pasuje mi połączenie tego motywu z późniejszą tech łupanką. Nie czuję też tego jako hymn.
4. Alpha Duo - 550 Anthem
Tutaj jest już sporo lepiej. Całkiem standardowy uplifting z niewyszukanym motywem, słucha się go jednak całkiem dobrze i w ostatecznośći mógłby być to hymn. Doceniam też to, że nie są to zawodowcy :)
3. Sebastian Brandt - Mana
Propozycja słabsza od "450". Bardzo podniosły, breakdown dosłownie mrozi i tak brzmieć może tylko Trance. Nie ma jednak tego "czegoś", jakiejś iskry ;)
2. Shogun - 550
Po waszych komentarzach spodziewałem się czegoś beznadziejnego, jednak nie taki wilk straszny... Że Skyfire 2.0? Nie, czymś takim był jego "Lotus". Zresztą, większość większości robi na tym samym budulcu kilka kawałkó, a mam wrażenie że o powtarzalność czepiacie się tylko Shoguna. Melodia ze "Status Excessu D"? Litości, raptem jeden takt podobny. Bardzo dobry kawałek na hymn, melodyczny, z dobrym breakiem.
1. Eco - A Million Sounds, A Thousand Smiles
Zdecydowanie najlepsza propozycja i nie rozumiem, czemu według was nie nadaje się na hymn. Bo jaki on powinien być? Podniosły, wzruszający, najlepiej upliftowy, z mocnym rozwinięciem. Łatwy do wynucenia. Ten kawałek to wszystko ma. Idąc tym tropem nie rozumiem, czemu "Senta 550" byłaby wg. niektóych idealnym kandydatem na hymn, skoro te kawałki są bardzo do siebie podobne. No ale już o kawałku samym... idealny. Breakdown jest wręcz magiczny, zapiera dech w piersiach, i to nawet mi, człowiekowi, któy uważa tegoroczny album Eco za niewypał roku. Już mam przed sobą te wszystkie intra, najpierw ASOT550, później każdego co tygodniowego ASOT. Brawo, świetna robota!

Muras 
m6

Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 15-12-2011, 13:50  

Eco choć ogólnie rewelacji nie ma w tych kawałkach...

Kanar 

Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 15-12-2011, 23:31  

Wygrało Invasion, nie mówię, że to gniot bo kawałek dobry, ale ludzie...kolejny prosty utwór na hymn transu (ASOT550) to już jest jakaś naprawdę inwazja prostoty w ten gatunek muzyki. To jest A State of Trance, a nie A State of Dance.

PERRY ONLY

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 530 dni temu
Wysłany: 16-12-2011, 15:09  

Kanar, dokładnie. Co jak co, ale hymn największej transowej imprezy powinien być transem z krwi i kości, a nie prostą łupanką.

JADD 
Classic Trance Fan

Dołączył 1088 dni temu
Wysłany: 17-12-2011, 11:02  

Moim zdaniem najlepiej nadającym się kawałkiem z tych wszystkich jest Shogun - 550 , a wygrany track kompletnie nie pasuje do imprezy ,której jest hymnem .

Profil Facebook

Zielczan 

Dołączył 521 dni temu
Wysłany: 19-12-2011, 20:28  

Kendziooor napisał/a:
1. Eco - A Million Sounds, A Thousand Smiles
[...]

Temu kawałkowi po prostu w mojej opinii czegoś brakuje, nie potrafię powiedzieć czego, po prostu jest bardzo dobry, a nie widzę go w roli hymnu.

Kendziooor napisał/a:
Litości, raptem jeden takt podobny.

Więcej.

Ode mnie powiem, że żałuję, że wygrało W&W, dobrą miną do złej gry jest tylko stwierdzenie, że ten kawałek jest jednak o klasę lepszy od Impact i Ak47, bo i tak mogłoby się zdarzyć. Fajnie, ze jeszcze 3 osoby prócz mnie zagłosowały na Alpha Duo, które w mojej opinii dało nam naprawdę fajny track.

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Odpowiedz do tematu