Ferry Corsten feat. Ben Hague - Ain't No Stoppin' [Flashover]wokal -
bardzo mainstreamowe brzmienie, na moje lekko przekombinowane, momentami niesynchroniczne.
Norin & Rad - Bloom [Anjunabeats]w porządku kawałek, ale według mnie jakoś szczególnie się nie wyróżnia. spokojny, wg mnie z półki mniej powerowego upliftu.
Radion 6 - Eternal [Oxygen Recordings]Po usłyszeniu pierwszych dźwięków myślałam, że w tym momencie wejdzie mocniejsze uderzenie.. Początkowa moc zmienia się potem dość niespodziewanie w kojący uplift, który wraz z rozwojem kawałka nabiera jakiejś takiej hmm 'infantylnej' linii melodycznej. Plus wokal, taki jak lubię. Utwór jako całość jednak dość przeciętny, nie wyróżniający się z tłumu. Mnie nie powalił.
Po tym kawałku dobry break
Paper Aeroplanes - Winter Never Comes (Mark Eteson Club Mix) Craig Connelly - Manchester AM (2012 Club Mix) [Garuda]kawałek sam w sobie mało zaskakujący, momentami drażniący. Wokal mi nie podszedł.
tyDi feat. DJ Rap - Talking To Myself (Maison & Dragen Remix)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
powyższe numery można by śmiało wyciąć.
Aly & Fila - 200 (Ummet Ozcan Mix) [FSOE]Pierwszy dobry kawałek w tym secie. Rozwija się do samego finiszu .
Wiegel Meirmans Snitker - Nova Zembla (Armin van Buuren Remix) [Armada] --> DOBRY
Mike Foyle & ReFeel - Universal Language [Soundpiercing]Jakoś mi nie podszedł motyw gitary, generalnie jednak serwuje dobre, epickie brzmienie.
Vast Vision - Black Shores (Bjorn Akesson Remix) [FSOE]Orjan Nilsen - Legions [Armind]Orjan jak zawsze daje radę

Naprawdę kawał dobrego upliftu!
Dobry początek drugiej godziny oraz zasłużenie przyznana nominacja FF. Nie pokrywa się jednak z moim (mój FF zdecydowanie niżej, w drugiej godzinie)
I ODTĄD zaczęła się MOOOC! Tomas Heredia & Marcelo Fratini - Montana (Club Mix) [Captivating Sounds]
MOC MOC MOC!!! Luke Bond feat. Mark Frisch - The Other Side (Jorn Van Deynhoven Remix) [Garuda]woookal

jakoś nie mogę przekonać się do męskich wokali..
ogółem jednak kawałek wymiata!
oj, poskakałabym przy tym

!
Nash & Pepper Present Ostrega - First Scream (Dennis Sheperd Remix) -->

!!
eargasm, eargasm, eargasm !
Running Man - Turn Back Time (Suprano Remix) --> bardzo dobry kawałek, jednak przegrał walkę o FF z 'Kashmirem'
Reminder - On The Beach (Stoneface & Terminal Remix) [Tool Trance] --> TOTW, ale mnie jakoś nie powala
Spark 7 - The Valley of Kashmir (Onova Remix) [Blue Soho] --> mój FF, zdecydowanie zdetronizował pozostałe kawałki!
totalny odlot, uśmiech na twarzy i ciary
Nery - Nineteen Ninety (Original Mix) [Abora] Giuseppe Ottaviani & John O'Callaghan - Ride The Wave (Will Atkinson Remix) --> lekko drażniący motyw przewodni, ale coś w sobie ma.
Indecent Noise pres. Mental Asylum - Gambit [Night Vision]
Trochę ogólnego komentarza:Dobry set na dobry początek roku. Było nieco wpadek, ale to nieuniknione. A już zwłaszcza, że każdy z nas ma swoje własne preferencje i swoją własną opinię na temat poszczególnych kawałków.
Ogółem uważam ten ASOT za obiecujący początek nowego 2012 roku. Dobra upliftowa kompilacja, z powiewem świeżości w postaci premierowych propozycji od najlepszych producentów. Zdecydowanie zawiódł mnie tyDi (spodziewałam się czegoś lepszego, bo np. jego
Vanillę wprost ubóstwiam). Zawiódł też, co smutne, Ferry Corsten i jego
Ain't No Stoppin' .. Ogółem Ferry zrobił się w ostatnim czasie bardzo mainstreamowy.. Aż się łezka kręci, gdy wspominam jego stare kawałki..
Druga godzina oczywiście zdecydowanie lepsza od pierwszej, ale to już pomału staje się regułą. Swoją drogą, sądzę, że to celowy zabieg. Zapewne z założenia set ma się zaczynać od mniej zapadających w pamięć kawałków, by w miarę sukcesywnego rozwoju WCIĄGAŁ i dostarczał eargasmicznych wrażeń

Dlatego pewnie najlepsze kawałki Armin zostawia na deser
Chociaż '
Indecent Noise pres. Mental Asylum - Gambit [Night Vision]' to, według mnie, nie do końca najlepsza propozycja na finisz
Moje typy:PPK - Resurrection (Paul Oakenfold Full On Fluoro Mix)
Running Man - Turn Back Time (Suprano Remix)i oczywiście
Spark 7 - The Valley of Kashmir (Onova Remix) [Blue Soho] --> FF