I ja się wypowiem na ten temat

.
1. Aly & Fila ft. Jwaydan - We Control The Sunlight Próbowałem polubić ten kawałek, no ale niestety, vocal strasznie mi się nie podoba. To, że będzie w top 20 to było wiadome, ale na 1 miejsce jak dla mnie nie zasługuje.
2. Alex M.O.R.P.H. ft. Sylvia Tosun - An Angel's Love (Vocal Mix) Fakt piękny jest ten break z vocalem, jakby nie patrzeć, na prawdę bardzo dobry kawałek. B
ardzo porusza i przy tym wzbudza emocje, nie których zapewne denerwuje ten plagiat, ale trzeba przyznać, że Alex bardzo postarał się przy tym kawałku, choć ja go widzę daleko w top 20.
3. Above & Beyond ft. Richard Bedford - Sun & Moon (Club Mix) Żadna niespodzianka

, ale myślałem, że prędzej będzie na 5 czy 7 miejscu. Musicie przyznać, że słowa piosenki każdy zna

, czasem miło jest tak pośpiewać sobie

. Był tyle razy grany na ASOT 500, że ludziom się wgrał

.
4. Shogun - Skyfire Jeden z nielicznych kawałków, gdzie Shogun pokazuje, że potrafi być dobrym producentem, choć wolę go jako remixera, bo jest nim świetny. I to jest jeden z 5 kawałków na który głosowałem.
5. Orjan Nilsen - Between The Rays Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałem ten kawałek, istny majstersztyk w wykonaniu Orjana. Typowałem go na TOTY póki nie usłyszałem Apollo Road ale o tym później

.
6. Gaia - Status Excessu D (ASOT 500 Theme) Jak już wspominałem idealne miejsce. Nie jest w pierwszej piątce, ale za to jest najlepszym kawałkiem w drugiej 5-ce. Bardzo miło wspominam ten kawałek, gdy go słyszę od razu wspomina mi się ASOT 500.
7. Arty & Mat Zo - Rebound Świetny młody duet, pamięta jak nawet dwa lata temu wróżyłem wielką przyszłość Matowi , tak bardzo czekałem na jego każdą produkcje. A teraz nie mam ochoty słuchać jego i Arty'ego kawałków, nie w tą stronę mieli iść. BTW kawałek rebound wyśmienity nie to co Mozart

. Dobrze, że znaleźli się w tym rankingu.
8. Cosmic Gate & Emma Hewitt - Be Your Sound Bardzo lubię głos Emmy, ale ten kawałek jest za wysoko. Ewentualnie w remixie Orjana. Nie powinien się znaleść w top 20.
9. Ferry Corsten ft. Armin van Buuren - Brute Nie wiem co mam myśleć o tym wałku. Jeden z nalejpszych od Ferrego. Ostatnia ich współpraca wydała na świat Minack, który nie za bardzo mi podszedł, więc Brute prezentuje się przy Minacku bardzo dobrze. Często go wracam do niego i nie dziwi mnie fakt, iż jest on na 9 miejscu.
10. Bobina ft. Betsie Larkin - You Belong To Me Tak, ale w remixie Proffa.

.
11. Andain - Promises (Myon & Shane 54 Summer Of Love Mix) To, że będzie w tym rankingu to wiedziałem, ale osobiście nie przepadam za tym kawałkiem. Bardzo słaby

. Wiem, że wasze zdanie jest inne

.
12. Andy Moor ft. Sue McLaren - Fight The Fire Duże zaskoczenie jak dla mnie, ale bardzo miłe

.
13. Gaia - Stellar bardzo przeciętny kawałek.
14. Dash Berlin ft. Jonathan Mendelsohn - Better Half Of Me (Club Mix) -
15. Headstrong ft. Stine Grove - Tears (Aurosonic Progressive Remix) Zastanawiałem się czy będzie właśnie Tears czy Helpless, ale jak widać wygrać Tears, ja osobiście wolę Helpless.
16. ATB with Dash Berlin - Apollo Road (Club Version) Mój TOTY i wielki nawet bym powiedział ogromny sukces ATB, brawo Andre

. kocham tą produkcje tyle pięknych wspomnień towarzyszy mi z tym kawałkiem. Na prawdę świetna robota. Szkoda, że tak nisko po cichu miałem nadzieję na 5 miejsce

.
17. Dennis Sheperd & Cold Blue ft. Ana Criado - Fallen Angel (Dennis Sheperd Club Mix) Szczerze przed plebiscytem nie znałem tego kawałka, ale zrobił na mnie duże wrażenie, skoro ludzie na niego głosowali tzn., że jest to dobry kawałek i nie mam nic przeciwko, iż znalazł się w top 20.
18. Emma Hewitt - Colours (Armin van Buuren Remix) Mówcie co chcecie, ale vocal Emmy jest tutaj przepiękny w tym breaku. Zasłużone 18 miejsce.
19. Gareth Emery & Ashley Wallbridge - Mansion Kolejny kawałek, którego się nie spodziewałem, ale bardzo się cieszę, że jest

.
20. Armin van Buuren ft. Laura V - Drowning (Avicii Remix) Avicii tak zj***ł za przeproszeniem ten vocal, baaaaardzo nie lubię tego producenta i jego kawałków. Dla mnie jest na 500 miejscu jak nie dalej.
Jedynie co chciałbym jeszcze dodać to brakuje mi w tym rankingu Paining Pyramids. Na prawde wielkie wrażenie zrobił na mnie ten kawałek. Piekne egipskie klimaty. Na prawdę szkoda

.
Ewentualnie przepraszam za jakieś błędy

.