Jako, że nie mogłem słuchać ostatniego epizodu także wrzucam tu swoje komenty

dopiero dziś gdyż udało mi się znaleźć czas by przesłuchać.
1. Mat Zo - Synapse Dynamics (Arty Remix) Całkiem ciekawe wejście, fajnie rozkręcona mieszanina różnych interesujących dźwięków

, powstał dzięki temu klimacik, który jeszcze lepiej czuć w wykończeniu z bassem
7,1/102. Ad Brown & Kerry Leva - Memorial (You Were Loved) (Maor Levi Remix) Niezły bassline na wejściu zalatujący trochę coldharbour, nie pasuje jednak do niego taki spokojny vocal

ale potem moment bez vocalu jest naprawdę dobry
6,8/103. Armin van Buuren feat. Laura V - Drowning (Avicii Remix) I znów trzeba skarcić fanów i słuchaczy ASOTa, którzy głosują na FF, bo sam kawałek jest nawet przyjemny, lepszy od oryginału, vocal niezły choć mógłby być lepszy ale tyle lepszych kawałków było w poprzednim epizodzie..
6/104. Winter Kills - Hot As Hades (John O'Callaghan Remix) Ciężkie progresywne dźwięki

to lubię, szkoda tylko, że zchodzą na drugi plan kiedy pojawia się vocal, na szczęście nie trwa on do końca i spokojne progresywne wykończenie urzeka
7,3/105. Rex Mundi - Sandstone Bardzo ciekawe dźwięki i lekki tajemniczy klimacik, trochę nie podoba mi się moment rozkręcania się głównych dźwięków bo są takie zniekształcane ale za to spokojno - basowy break powala
7,9/106. Whiteroom feat. Amy Cooper - Someday (Orjan Nilsen Remix) Od pierwszych sekund wejście zapowiada coś nieprzeciętnego, ale znów dużo psuje vocal ale dzięki długiemu i głębokiemu echu odziwo pasuje do reszty utworu, oczywiście breakdown bez vocalu o niebo lepszy niźli z vocalem, ogólnie wkręca
7/107. EDU ft. Aelyn - Taken Away (ProgressiveR Remix) Jak to zwykle bywa w pierwszej godzinie nadmiar jest vocali co potem negatywnie wpływa na ocenę utworu gdy vocal jest jeden za drugim, ten kawałek prezentuje się bardziej jak nieudany mashup, lepiej gdyby był w wersji dub, dźwięk wprowadzający do breaku jest kosmiczny, poprostu jakby wchodził do uszu

i dzięki temu wyższa ocena
6,9/108. Robert Nickson and Thomas Datt-Godless (Protoculture Remix) Energiczny lekko powerowy track, na pewno wkręca i przyjemnie się słucha
7,3/109. Abstract Vision and Elite Electronic - Echoes (Protoculture Remix) Podoba mi się w nim kontrast, najpierw leci spojna melodia a potem piorunujący bassline i w efekcie połączenie i niezłe zgranie
7,5/1010. Lange & Fabio XB presents Yves De Lacroix – Electrify (Lange Mix) To się nazywa wejście, później jest już nieco gorzej gdyż vocal wgl mi nie leży i tylko niszczy genialny track

, chociaż może po kilku odsłuchach przekonam się do niego
8,7/1011. Running Man - Sorrow (Original Mix) Piękna melodia od samego poczatku trzymająca w emocjonującym transie
8/1012. Sied van Riel feat. Nicole McKenna - Stealing Time Trochę inna niż reszta produkcji Sieda, wreszcie do vocalu nie mam żadnych zastrzeżeń a muszę nawet przyznać, że urzeka tak samo jak break
8,6/1013. Juventa - Perfecta (Dan Stone Remix) Kolejny świetny utwór od Juventy, w remiksie wypadł jeszcze lepiej, niesamowita melodia i klimat oraz klawisze w tle
8,8/1014. Cosmic Gate - Human Beings (Daniel Kandi's Human Society Remix) Niesamowity utwór, czuć odrazu klimat kosmitów w remiksie Kandiego to już wychodzi coś kosmicznego, to czysta energia

jedyne co przeszkadza to dziwny vocal w tle
8,7/1015. T4L - Biogenesis Mroczny i tajemniczy kawałek

raczej inny niż wszystkie, wkręca wszystkimi dźwiękami a szczególnie basslinem
8,5/1016. David Newsum - Narco Znów melodia, która unosi

może nieco nie za mocny bass do tak delikatnego podkładu ale jak najbardziej można posłuchać i się zachwycać nie zwarzając na jeden szczegół
7,5/1017. Cosmic Gate - Melt To The Ocean (John O'Callaghan's Main Room Remix) Bardzo dobry remix Johna klimatycznego kawałka od kosmitów, remix jakby odnowił ten utwór i nie odstaje on nic od nowości a nawet jest lepszy od niektórych, moc w czystej postaci w tym przypadku w wolniejszym nieco tempie
8/1018. RAM - RAMazing (Bjorn Akesson Remix) Całkiem nieźle się prezentuję ten remix ale do oryginały nie ma co porównywać

odpycha mnie od niego jedynie nagły moment zmiany melodii na zupełnie niepasujący bassline
6,8/10 19. Klauss Goulart - Turbulence Trochę psychiczny utwór

ale raczej pozytywnie, może i mnie nie z Turbulensował ale nie jest taki zły
6,3/1020. Smart Apes & Amex – Silent Wave (Marc Simz Remix) Ponownie mroczny kawałek ale ten akurat nie bardzo mi się spodobał, oczywiście swoisty klimat ma ale jest jakiś pusty

Marc się nie postarał
5/1021. Laura Jansen - Use Somebody (Armin van Buuren Remix) Vocal zachwyca ale niepotrzebnie Armin brał się do remiksowania takiego utworu, gdyż znów zastosował motyw helikoptera
6/10ASOT Radio Classic: Sean Tyas - Lift Powalający utwór od Tyas'a tak dobrze mi znany, lecz dalej mogę się nim zachwycać
Średnia ocen utworów dzisiejszego asota:
7,37