Przeklejam mój post z AvB.org dodatkowo dodając, że głosuję na Ferrego Corstena - Festival, jak zwykle miałem dylemat, motyw z Incepcji też świetny, no i M6.
Co ciekawe, Yuri Kane nie zachwyca (ale owszem, fajny kawałek z klimatem), jednak przez popularność chwytliwego "Right Back" wygrał głosowanie w 472 epizodzie.
Nowy Ferry Corsten, tak jak zauważała większość osób z oficjalnego kanału IRC przypomina "Christmas Theme"

Trochę zamulające ale przyjemne, podoba mi się ten motyw. Kawałek jest z kompilacji Corstena, nie słyszałem go wcześniej, mimo iż krąży już po YouTube.
Bushi fajne, leciało w TATW. Adam Nickey schematyczny, jak to większość produkcji z Anjunabeats, jeszcze może zagra "Voices" - kopię stylu Blizzardów, ale znacznie wyższy poziom niż Altara. Pierwszy Emery nie zachwyca, drugi jak najbardziej.
"Remember Love" to bardzo średnia produkcja, z Kasprem doszliśmy do wniosku że pewnie Armin ma w nim mały udział, nawet nie gra go w setach, być może chodziło o wypromowanie kawałka, w końcu szczytny cel. No i udało się
Hans Zimmer mistrzowski, nie wiem nawet czy to nie będzie mój FF, Myon & Shane 54 tradycyjnie, Copy & Paste 54.
Wielkie zaskoczenie - "Orbion" jako Future Favourite, spodziewałem się że wygra jakiś vocal, ewentualnie "Mirage" albo "Coming Home", ale Gaiowy Orbion? Tak czy siak kawałek mistrzowski, i fajnie że wygrał instrumental.
SoundLift świetny, jak to na Blue Soho przystało, Classic zacny mimo iż go nie znałem

Wyróżnienie także dla M6, które powinno być TOTW, oryginał słyszałem już w wakacje, remix pierwszy raz.
Podsumowując, ASOT jak ASOT, przegląd nowych muzycznych trancowych nowości, tak było, jest i będzie, więc nie ma sensu oceniać tego.