Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
2010 - Armin van Buuren - Mirage
Autor Wiadomość
lab 

Zaproszone osoby: 3
Dołączył 1081 dni temu

Wysłany: 16-08-2010, 11:16  2010 - Armin van Buuren - Mirage

Utwory:

1. Armin van Buuren feat. Susana - Desiderium 207 (Album Version) (02:08)
2. Armin van Buuren - Mirage (Album Version) (06:41)
3. Armin van Buuren feat. Christian Burns - This Light Between Us (Album Version) (05:09)
4. Armin van Buuren vs Sophie Ellis Bextor - Not Giving Up On Love (Album Version) (02:53)
5. Armin van Buuren - I Don't Own You (Album Version) (06:45)
6. Armin van Buuren - Full Focus (Album Version) (04:22)
7. Armin van Buuren feat. Winter Kills - Take A Moment (Album Version) (05:02)
8. Armin van Buuren feat. Nadia Ali - Feels So Good (Album Version) (03:58)
9. Armin van Buuren feat. Sophie - Virtual Friend (Album Version) (07:11)
10. Armin van Buuren feat. Laura V - Drowning (Album Version) (02:44)
11. Armin van Buuren feat. Ana Criado - Down To Love (Album Version) (04:15)
12. Armin van Buuren - Coming Home (Album Version) (06:20)
13. Armin van Buuren feat. BT - These Silent Hearts (Album Version) (05:48)
14. Armin van Buuren - Orbion (Album Version) (05:17)
15. Armin van Buuren vs Ferry Corsten - Minack (Album Version) (06:43)
16. Armin van Buuren feat. Adam Young - Youtopia (Album Version) (03:59)
17. Armin van Buuren feat. Fiora - Breathe In Deep (Album Version [Bonus Track]) (06:09)
18. Armin van Buuren feat. VanVelzen - Take Me Where I Wanna Go (Album Version [Bonus Track]) (07:20)
19. Armin van Buuren feat. Cathy Burton - I Surrender (Album Version [Bonus Track]) (08:05)
20. Armin van Buuren feat. Jessie Morgan - Love Too Hard (Album Version [Bonus Track]) (07:17)
21. Armin van Buuren feat. Sophie - Virtual Friend (Acoustic Mix [Bonus Track]) (03:54)

Źródło: armadamusic.com

Armin'kowaLady 
Oh Armin ! I LOVE you :* Music please ! d(-.-)b

Dołączyła 655 dni temu
Wysłany: 16-08-2010, 13:28  

Jeszcze 25 dni ! Już nie mogę się doczekać;] ciekawe co to będzie za album hmm ;P

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

buurendj 
Weteran

Zaproszone osoby: 7
Dołączył 1084 dni temu
Wysłany: 29-09-2010, 13:44  

Album mi osobiście się podoba.Jest trochę "Gaii" gatunku "POP/DANCE" ale mi to nie stoi na przeszkodzie by ocenić ten album w skali od 0 do 10 na mocną 8.

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

Rogal 
Asot Lover

Dołączył 1075 dni temu
Wysłany: 29-09-2010, 17:40  

znajda sie krytycy i zwolenicy ...moim zdaniem album "przecietnie" :cisza: dla mnie za lajtowo

Monic87 

Pomogła: 12 razy
Dołączyła 623 dni temu
Wysłany: 29-09-2010, 19:30  

Moja ocena to takie 6/10. Na duzy plus Orbion, Mirage, Coming Home, a moja ocene zdecydowanie zaniza Youtopia, ktorej poprostu nie jestem w stanie sluchac... Generalnie calkiem pozytywne zaskoczenie, ze nie wyszla z tego jakas masakra :)

Bartas 
Addicted To Trance

Dołączył 853 dni temu
Wysłany: 29-09-2010, 19:42  

Album mnie zaskoczył - pozytywnie oczywiście, ale według mojej opinii Imagine był tak troszkę milszy do słuchania.
Piękny kawałek to: This light between us :zakochani:

Kanar 

Dołączył 1086 dni temu
Wysłany: 01-10-2010, 23:01  

Jest nawet sporo tytułów, które są dobre, a nawet bardzo dobre. Album nie wybitny jednak wysoko go notuję. Jak dla mnie 6 + 1 za to, że nie jest utarty jednym schematem (tak jak Phantasma od Leona) co daje łącznie 7/10. Milo się słucha choć czasem za milo :P

PERRY ONLY
Ostatnio zmieniony przez Kanar 04-11-2010, 16:19, w całości zmieniany 1 raz  

Warrior 

Dołączył 861 dni temu
Wysłany: 21-10-2010, 07:28  

W związku z głosami o przeniesienie recki albumu z Asota#473 na podstawie którego oceniałem utwory (wersje extended) przenoszę post tutaj, Musiałem uzupełnić recenzję o cztery tytuły które nie znalazły się w tamtym secie. Desiderium, Feels so Good, Youtopia, Full Focus. Ocenione na podstawie wersji albumowej z Youtube'a.
Lecimy
Mirage - zacząć muszę mało fajnie ale o tytułowym / sztandarowym chciałbym napisać tylko tyle że może byc 6/10
Drowning - żenada 2/10 beznadziejne polaczenie nijakiej muzyki (zalatuje mi tutaj Guettą na kilometr) i wokalu z "pupci"
Down to love - 6/10 ciekawa muzyka (coś mi to przypomia), wokalu równie dobrze mogłoby nie być, nie odzczułbym różnicy
Love too hard [Bonus track] - jak na nowo kształtujący się gatunek popo trance- mogłoby być. Nie znalazłem w tym tego głębokiego przesłania który niesie ten utwór, ale jak będę go słyszał po raz następny, natychmiast na pewno go nie przewinę na coś innego 6/10
Take a moment - muzyka i wokal przypadły mi do gustu, nie ma w tym za dużo filozoficznego tekstu o niczym, w związku z czym całkiem przyjemnie mi się tego słucha. 8/10
I don't own you - od czasów "save me" wszystkie "jęczone" (ten rodzaj śpiewu przypomina mi jęczenie) piosenki mi nie podchodzą, nie inaczej z tym jękadłem. Jakby tego dziwnego wokalu nie było, wystawiłbym jakieś 6/10, a tak jakieś 4/10 niech ma.
This light between us - podobnie jak z utworem pt "love too hard", nie znalazłem w tym głębszego przesłania dla siebie. 5/10
Orbion - nie ukrywam, że pierwszy raz słuchając Orbiona zbyt dużej uwagi na nim nie skupiłem, ale raz, drugi i trzeci odsłuchując przypadł mi (całkiem mocno) do gustu. Dla mnie taki pseudo następca Tuvana. Bez wahania 9/10. (w stosunku do innych utworów z albumu 10/10, 9/10 ze względu na pewien niedosyt do ideału :P )
Breath in deep [bonus track] - prawdę powiedziawszy brak mi zdania na temat tego kawałka, "roboczo" mu przyznam neutralne 5/10, jak wyrobię sobie o nim zdanie to dam znać :)
I surrender [Bonus track] - przyjemnie mi się tego słucha, dzięki nie przesadzonej ilości wokalu mogę z czystmy sumieniem wystawić 7/10
Not giving up of love - swoisty następca in and out of love, zapewne będzie miał aspiracje do utworu #1 w top20 w głosach od radiosłuchaczy eski i innych stacji. Radiowa wersja podoba mi się, extended z asota 473 już nie bardzo. Radio 7/10, asotowy remix AvB 5/10
Virtual friend - ocenić mogę (co czynię) podobnie prawie jak I surrender, 6/10. Niczym za szczególnym mnie nie urzekł ten utwór. Muzycznie może być, wokalnie mi nie podchodzi.
Miniack - nie potrafię się w nim odnaleźć. Linia melodyjna taka pusta, bez głębszego przesłania, monotonna, ale na plus niech ma nieco zmienne tempo utworu, potrafi troszkę zainteresować. 6/10
These silent hearts - ciekawe brzmienie męskiego wokalu, całkiem pozytywne odczucia co do tego utworu. Fajny breakdown (chciałbym to usłyszeć bez wokalu w breaku) 7/10
Coming home - świetny żywy utwór, pełen energii. W sam raz jako przerywnik do rozruszania się po zleksza zamulających wokalach. 9/10
Take me where I wanna go [Bonus track] - podobający mi się uplift. Mniej żywy od tracka powyższego, ale ma moc. 8/10
Feels so good - lubię słuchać Nadii, jej styl że dużo tekstu w utworze, muzyka wydaje się być na drugim planie, układana typowo pod już istniejący wokal (a może tak sie robi? nie znam się :D ) przez co wydaje się być nudna. Czekam na remiksy utworu bo myślę że coś lepszego z tego się da wykrzesać.Nie odstrasza więc mocne 7/10.
Desiderium - chciałbym usłyszeć ten utwór w nieco dłuższej wersji. Podoba mi się takie intro do albumu. Uważam że trochę potencjał utworu został zmarnowany; w momencie gdy powinien z pełną mocą się rozkręcić - kończy się :( Ale solidne 7/10
Youtopia - pierwsze skojarzenie tej piosenki (pod względem wokalu) to że to kopia utworu z filmu pt "american pie" (matt nathanson - laid). Dla mnie nie ma tej mocy by porwać do wzmożonych ruchów. Ale mnie nie razi tandetą więc niech ma te ~6,4/10
Full focus - utwór będący spuścizną po Orbionie i Coming Home, Oceniam go nieco gorzej jak dwa powyższe, ale wystawię ocenę jak Coming home czyli 8/10
Żywiołowy, energiczny kawałek.

Ocena albumu z czystej matematyki wychodzi na jakieś 6,4/10
Analiza oceny: coś w tym albumie jest fajnego, ale też niestety dużo brakuje do zajebistości. Na pewno znajdą się osoby które będą wychwalać ten album, ale nie ja. Recenzja powstała na podstawie Asota 473 i wersji extended każdego utworu.
Panie Armin jest dobrze, nie ma źle, pracujemy by podnosić poprzeczkę :]

Pozdrawiam tych którzy mają te same lub inne zdanie na temat wyżej wymienionych utworów. :D

Hajzer 

Dołączył 664 dni temu
Wysłany: 02-11-2010, 21:54  

Wiadomo coś czy bedzię jeszcze jakiś nowy teledysk do tej płyty?

kawson1992 
FSOE Listener

Dołączył 485 dni temu

Wysłany: 09-02-2011, 14:08  

Ostatnio wyszedł film na DVD Armin Only Mirage i pewnie budowa bedzie podobna do poprzedniego filmu
"Można Armina kochać, lubić, lub nienawidzić za to jaką gra muzykę, ale trzeba mu oddać jedno: nie ma drugiego takiego człowieka, który za pomocą programu radiowego stworzył społeczność, zjednoczył fanów muzyki trance z całej planety."

Odpowiedz do tematu