Armin van Buuren
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Rejestracja

Poprzedni temat «» Następny temat
10 Years Of Anjunabeats
Autor Wiadomość
buurendj 
Weteran

Zaproszone osoby: 7
Dołączył 1084 dni temu
Wysłany: 08-01-2011, 03:37  

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

Zielczan 

Dołączył 519 dni temu
Wysłany: 08-01-2011, 12:13  

Właśnie - dobrze, że dałeś teledysk.

Shon napisał/a:
Signalrunners - These Shoulders (Andy Moor Remix)

Głównie ta pozycja mnie interesuje, ogólnie nie lubię stylu A&B, jak to będzie podobne to ja dziękuję ;p

www.soundcloud.com/zielczan/pm005 - Moje TOP 10 roku 2011

Profil Nasza-Klasa.pl

Kendziooor 
Raczej nie hrabia :P

Dołączył 527 dni temu
Wysłany: 08-01-2011, 19:45  

Ten remix Andy'iego... no mieszane uczucia. Z jednej strony ogromny choon, w troszkę większym BMPie brzmi świetnie, jest skoczny i melodyjny, ale z drugiej strony... nie narobił sie facet. Najwięcej w całym kawałku robi vocal (Julie Thompson :zakochani: ), a Moor dodał tylko ten swój baseline i standardowo vocal chopsy. Gdybym nie słyszał oryginału, dałbym 9/10, tak daje 7.5 ;)

Kanes 

Zaproszone osoby: 2
Dołączył 1085 dni temu
Wysłany: 10-01-2011, 12:03  

Profil Facebook

buurendj 
Weteran

Zaproszone osoby: 7
Dołączył 1084 dni temu
Wysłany: 10-01-2011, 12:36  

Świetny remix Arty'ego. Jeden z lepszy tracków kompilacji ;)

kompilacja wyjdzie nie 10.stycznia, a 17.01.2011.

Temat zaktualizowany

Profil Nasza-Klasa.pl

Profil Facebook

B0BS0N 

Dołączył 1084 dni temu
Wysłany: 04-02-2011, 23:22  

Przesłuchałem to "dzieło" i jestem zawiedziony na całej linii.
Ani jeden remix nawet w ułamku nie może się równać z oryginałem...
Za wysoko postawili sobie poprzeczkę chcąc remixować tak genialne utwory.
01. Maor Levi - Reflect (Jerome Isma-Ae & Daniel Portman Remix)
Słabe, nudne... Oryginał nie nadaje się do remixów, bo jego głównym atutem jest bassline... a tu go oczywiście brak, więc odpada.
02. Signalrunners - These Shoulders (Andy Moor Remix)
Nie ma ani tej energii, ani tego uroku, co oryginał. Nudny, niezbyt pasujący bassline nic nie dał.
03. Mat Zo - Synapse Dynamics (Arty Remix )
Kolejny przykład, że utworów nie nadających się do remixów się nie remixuje. Pamiętam, jak skakałem przy Synapse Dynamics na secie Lange na TX w 2008 roku i jak słucham remixu, to chce mi się płakać, że można tak dokumentnie zj***ć track.
04. Super8 & Tab - Helsinki Scorching (Bart Claessen Remix)
To już przesada. Myślał, że jak da bassline z Hartseer, to choon gwarantowany... a tu kupa, nie choon. Totalnie nie przypomina oryginału.
05. Sunny Lax - P.U.M.A (Mat Zo Remix)
Zero energii i polotu z oryginału, melodia totalnie nie pasuje do tych techno bitów. Remix dno jak dla mnie.
06. Nitrous Oxide - North Pole (Sunny Lax Remix)
Nuda... remix N2O dużo lepszy.
07. Above & Beyond - Can't Sleep (Super8 & Tab Remix)
Kopia oryginału z innym basslinem... tego się spodziewaliśmy po remixie jednego z największych kawałków wszechczasów ?
08. Daniel Kandi - Breathe (7Skies Remix)
Nie znałem orygianału, ale to brzmi, jak zwykły anjunowy uplift.
09. Bart Claessen & Dave Schiemann - Madness (Nitrous Oxide Remix)
Nie ma porównania z remixem Super8 & Tab, słabiutko...
10. Smith & Pledger - Northern Lights (Breakfast Remix)
Kolejna wtopa Breakfast. Nic tu do siebie nie pasuje w tym remixie.

Ta kompilacja, to wspaniały przykład na to, że klasyków się nie remixuje, jeśli nie ma się na to pomysłu. Remixy nie mają ani klimatu, ani polotu oryginałów. Trzepanie tych samych linii melodycznych z innym basslinem wieje nudą.

http://asot-only.pl/va-ye...son-vt14726.htm

Myspace:
www.myspace.com/bobsondj
Soundcloud:
www.soundcloud.com/bobsondj/

5tanl3y 

Dołączył 472 dni temu
Wysłany: 15-02-2011, 22:03  

Kompilacja jednym się podoba, innym nie, jak dla mnie są kawałki lepsze i gorsze.

Pierwsza część, oryginały: wszystkie doskonale znane, ważne dla Anjuny utwory, dziwi mnie tylko dlaczego, skoro to kompilacja wydana z okazji 10-lecia labelu, najstarszy kawałek pochodzi z 2005 roku...

Druga część, remiksy:
Maor Levi - Reflect (Jerome Isma-Ae & Daniel Portman Remix) - bardzo mi się podoba, oddaje charakter oryginału, do tego charakterystyczny styl Jerome, wyszło na prawdę fajnie (7.5/10)
Signalrunners & Julie Thompson - These Shoulders (Andy Moor Remix) - najmocniejszy punkt tej kompilacji, fantastyczny bassline, mnóstwo energii, wspaniały klimat, tylko jedno ALE, w pełnej wersji utworu (bo w zmiksowanej jest wszystko ok) najciekawszy element tej produkcji, mianowicie fenomenalnie pocięty vocal, jest jakiś taki przytłumiony, schowany na dalszy plan... szkoda, bo właśnie ten motyw szczególnie przykuł moją uwagę podczas odsłuchów ostatnich epizodów TATW (9.5/10)
Mat Zo - Synapse Dynamics (Arty Remix) - choon No. 2 tej kompilacji, skoro Artem zabrał się za zremiksowanie dzieła Matana to musiał wyjść majstersztyk i wyszedł :D
Styl Arty'ego chyba nigdy mi się nie znudzi, a ta produkcja, jak i Zara pozwalają mieć nadzieję, że Arty nie obniży lotów w tym roku (9/10)
Super8 & Tab - Helsinki Scorchin' (Bart Claessen Remix) - kompletna klapa moim zdaniem, całkowite zepsucie utworu, który w oryginale jest wspaniały, nic mnie w tym remixie nie urzeka, a po ostatnich na prawdę nie banalnych produkcjach Barta spodziewałem się czegoś interesującego (3.5/10)
Sunny Lax - P.U.M.A. (Mat Zo Remix) - nieźle, ale jak na Mata to się specjalnie nie popisał, taki średniaczek (5/10)
Nitrous Oxide - North Pole (Sunny Lax Remix) - remix gorszy od oryginału, ale można z przyjemnością posłuchać (6/10)
Above & Beyond - Can't Sleep (Super8 & Tab Remix) - tutaj Finowie zbyt wiele nie wnieśli, ale też nie zepsuli tego kawałka, ot takie odświeżenie, a oryginał - cóż zajmuje zaszczytne miejsce w mojej osobistej szufladce Top Trance Tracks Ever :D (6.5/10)
Daniel Kandi - Breathe (7 Skies Remix) - po odsłuchu tego tracka niestety utwierdzam się w przekonaniu, że David jest najsłabszym ogniwem w ekipie Anjuny, nudny, tendencyjny, uplift i tyle, choć oryginał też nie jest jakiś super, taki wczesny Kandi, gdzie słychać, że ma potencjał, ale nie został on jeszcze wydobyty (3/10)
Bart Claessen & Dave Schiemann - Madness (Nitrous Oxide Remix) - niby coś tam Krzysiek od siebie wniósł, ale jakoś mnie nie przekonuje (5/10)
Smith & Pledger - Northern Lights (Breakfast Remix) - oryginału za bardzo nie kojarzyłem, remix wyszedł nieźle, choć trochę za mało słychać w nim charakterystycznego stylu Casey'a, ale jest przyjemnie (7.5/10)

zeneq 
Trance MUSIC ! <3

Dołączył 455 dni temu
Wysłany: 27-12-2011, 22:25  

CD1 oczywiście kapitalne utwory , z CD2 najlepsze według mnie :

Mat Zo - Synapse Dynamics (Arty Remix)
Daniel Kandi - Breathe (7 Skies Remix

Profil Facebook

Odpowiedz do tematu